3
Mayıs
2024
Cuma
KONYA

Engelli vatandaşa araba çarptı

Konya'da plakası alınamayan bir otomobil, yolda yürüyen zihinsel engelli vatandaşa çarptıktan sonra kaçtı. Çevreden geçen vatandaşlar tarafından 4 saat sonra yerde yatarken bulunan engelli şahıs, çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Kaza, saat 19.00 sıralarında Konya - Karaman karayolunun 12. kilometresinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde yolda yürüyen Necati Kaya'ya (35), arkasından gelen ve plakası alınamayan bir otomobil çarpıp kaçtı. Çarpmanın etkisiyle yolun dışına savrularak yaralanan Necati Kaya, başını yere çarparak baygınlık geçirdi. Saat 19.00 sıralarında çevrede bulunan bir vatandaş, yerde yatan Kaya'yı gördü, ancak alkollü olabileceği düşüncesiyle müdahale etmedi. Şahsın 4 saat sonra yattığı yerden kalkmadığını gören vatandaş, saat 23.00 sıralarında 155 polis imdat telefonunu arayarak yol kenarında bir şahsın hareketsiz yattığını haber verdi.

Polis ve sağlık ekipleri, yerde yatan vatandaşa ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Daha sonra şahıs ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. İfadesinde yalnızca ismini ve kendisine bir otomobilin çarptığını güçlükle söyleyebilen Kaya'nın özürlü olduğu anlaşıldı. Nerede oturduğu ve ailesi hakkında hiçbir şey söyleyemeyen engelli şahsın yakınlarının bulunması için araştırma başlatıldığı öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2006 Cuma 10:32:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?