6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Engellilerden kolbastı şov

İŞİTME ENGELLİLERDEN KOLBASTI ŞOV

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte sahne alan işitme engelli çocuklar, duymadan oynadıkları kolbastı oyunuyla alkış aldı.

Konya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Real Alışveriş Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'ın eşi Hatice Doğan, protokol üyelerinin eşleri, Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, merkez ilçe kaymakamları ile işitme, görme, zihinsel ve bedensel engelli çocuklar ve aileleri katıldı. Etkinlikte görme engelli öğrenciler tarafından görme engelli ünlü ozan Aşık Veysel için şiir oratoryosu seslendirdi. Oratoryonun ardından sahneye gelen zihinsel engelli çocuklar ise halk oyunları oynadı.

Daha sonra sahne alan Konevi İşitme Engelliler Okulu'nda okuyan öğrenciler, müziğini ve ritimlerini duymadan oynadıkları kolbastı oyunuyla göz doldurdu. Normal akranlarına oynadıkları oyunla taş çıkartan işitme engelli öğrenciler, gösteri sonunda izleyenlerden alkış aldı. Etkinlik, zihinsel engelli öğrencilerin dünya ülkelerine ait giysileri tanıttığı mini defile ile son buldu.

İŞİTME ENGELLİLERDEN KOLBASTI ŞOV
İŞİTME ENGELLİLERDEN KOLBASTI ŞOV
İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2009 Perşembe 14:44:02
Güncelleme :3 Aralık 2009 Perşembe 15:13:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?