4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Engellilere yönelik proje tamamlandı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, projesi tamamlanan engelliler sosyal kompleksinin yapım aşamasına geldiğini söyledi.

Konya Sakatlar Derneği Başkanı Ahmet Mıhçı ile Sakatlar İdman Yurdu Spor Kulübü Başkanı Erol Celep'in ziyaret ettiği Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, engellilere yönelik yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Büyükşehir Belediyesi olarak yapılan tüm çalışmalarda engellileri düşünerek hareket ettiklerini ve engellilere gereken desteği verdiklerini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye nüfusunun yüzde 12'sinin engelli olduğunu hatırlatarak, desteklerinin bundan sonra da devam edeceğini söyledi. Engellilere yönelik Türkiye'nin en büyük ve en kapsamlı örnek projesinin tamamlandığını vurgulayan Başkan Tahir Akyürek, Selçuklu İlçesi sınırları içinde 100 bin metrekarelik alanda 10 bin metrekareye kurulacak merkezin engelliler ve yakınlarının yıllardır yaşadığı çileleri sona erdireceğini söyledi. Merkezde ilköğretim okulu, rehabilitasyon merkezi ve mesleki rehabilitasyon alanının bulunacağını dile getiren Tahir Akyürek, merkezden bedensel ve zihinsel engelli, öğrenebilir ve eğitilebilir tüm engellilerin yararlanacağını ifade etti. 

Konya Sakatlar Derneği Başkanı Ahmet Mıhçı da, engellilerin hukuk mücadeleleri sonunda elde ettikleri haklarının bu dönemde yasal çerçeve kazandığını hatırlattı. Konya'da hem AK Parti il yönetiminden, hem de belediyelerden gereken desteği aldıklarını kaydeden Mıhçı, tüm engelli vatandaşlar adına Başkan Akyürek'e teşekkür etti. 

Ziyaretin sonunda Konya Sakatlar Derneği Başkanı Ahmet Mıhçı ile Sakatlar İdman Yurdu Spor Kulübü Başkanı Erol Celep, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'e Sakatlar İdman Yurdu Spor Klübü Fahri Başkanlık Beratı verdi.
(İP-FM)
İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2006 Perşembe 13:36:35
Güncelleme :7 Eylül 2006 Perşembe 13:44:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?