7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Engelliye engel olmayan hastane

KONYA NUMUNE VE BEYHEKİM HASTANESİ'NE ENGELSİZ HASTANE BAYRAĞI

Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şubesi tarafından engelli hasta ve hasta yakınlarına yönelik çalışmalarından dolayı Konya Numune ve Beyhekim Hastanesi'ne Engelliye Engel Olmayan Hastane bayrağı verildi.

Konya İl Sağlık Müdürlüğü'nde düzenlenen bayrak teslim törenine Konya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı, kamu hastane başhekimleri ile dernek üyesi engelliler ve sağlık müdürlüğü personeli katıldı. Törende konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı, artık engellilerin sokağa çıkmaktan korkmadığını belirterek, "Devletimiz, uyguladığı hizmetlerle engelli kardeşlerimizi hayata kazandırmak için çalışıyor. Bunun bir örneğini de Konya'da Numune ve Beyhekim hastanelerinde görebiliyoruz. Eskiden engelli bir kardeşimiz bu hastanelere gittiğinde koltuk değneğiyle ayakta sıra beklerdi. Şimdi, görevliler gelerek kendisiyle ilgileniyor ve almak istediği sağlık hizmetini almasında yardımcı oluyor. Biz de bu hizmeti veren İl Sağlık Müdürümüze ve başhekimlerimize birer plaket ve bu hastanelere Engelliye Engel Olmayan Hastane Bayrağı vermeyi uygun gördük" dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci ise normal insanların da potansiyel birer engelli olduğunu dile getirerek, "Hayatın bize ne getireceği belli olmaz. Yarın biz de birer engelli olabiliriz. Asıl özür bedende değil beyinde olan özürdür. Bu nedenle farkında bile olmadığımız nimetlerin farkında olmalıyız. Ve bu nimetleri kaybedenlere borcumuzu mutlaka ödememiz gerekmektedir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Ahmet Mıhçı tarafından İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci'ye plaket verilirken, hazırlanan Engelliye Engel Olmayan Hastane bayrağı Küçükkendirci'ye teslim edildi.

KONYA NUMUNE VE BEYHEKİM HASTANESİ'NE ENGELSİZ HASTANE BAYRAĞI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2010 Perşembe 18:04:05
Güncelleme :14 Ekim 2010 Perşembe 18:06:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?