6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Enişte katiline 31 yıl 8 ay hapis

Konya'da eniştesini, ablasına kötü davrandığı gerekçesiyle döverek öldüren katil zanlısına mahkeme heyeti cinayetten 25 yıl, zorla götürmeden 3 yıl 4 ay ve ölü birini soyduğu gerekçesiyle de hırsızlıktan 3 yıl 4 ay hapis cezası verdi.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya eniştesini döverek öldürdüğü iddia edilen tutuklu sanık kayınbirader Talip C., birlikte hareket ettiği iddia edilen arkadaşları tutuklu sanıklar İsmail K. ve Hüseyin K. ile taraf avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti, cinayet olayıyla ilgili tüm delillerin toplandığını ve Talip C.'nin cinayeti itiraf ettiğini belirterek, savcıdan esasa ilişkin mütalaasını istedi. Savcı mütalaasında, sanıklardan Talip C.'nin, eniştesi Mustafa Zorlu'nun önüne geçerek diğer arkadaşı İsmail ile birlikte zorla otomobile bindirip boş bir araziye götürdüğünü belirtti.

Daha sonra savcı, Talip C.'nin aralarındaki sorunu konuşmak için eniştesini arazide indirdikten sonra elindeki bijon anahtarıyla döverek yaralayıp öldürdüğünü, bu nedenle de TCK 81/1 maddesi gereğince adam öldürme suçundan müebbet hapis cezası verilmesini talep etti. Öte yandan savcı, diğer sanıklardan İsmail hakkında Mustafa Zorlu öldükten sonra cep telefonunu ve parasını aldığı için TCK 142, 143 maddelerin gereğince hırsızlık suçundan cezalandırılmasını, her 3 sanık hakkında da delilleri yok etmeleri nedeniyle TCK 281/1 suçundan ceza verilmesini istedi.

Cinayeti işlediğini anlatan sanıklardan Talip C.'nin avukatı, savcının mütalaasına katılmadıklarını, müvekkili hakkında haksız tahrik maddesinin uygulanarak karar verilmesini talep etti. Her 3 sanığın avukatı da hırsızlık ve hürriyeti tahdit suçlarının oluşmadığından, müvekkillerini beraatini istedi. 5 dakikalık aradan sonra kararını veren mahkeme heyeti, kasten adam öldürme suçundan Talip C.'ye müebbet hapis cezası verdiklerini, bu cezayı da 25 yıla indirdiklerini açıkladı.

Heyet aynı zamanda sanıklar Talip C. ile Hüseyin K.'yı bir insanı öldükten sonra soydukları gerekçesi ve hürriyeti tahdit suçlarından ayrı ayrı 6'şar yıl 8'er ay hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti, sanıklardan İsmail K.'ya ise sadece hürriyeti tahdit suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezası vererek, yattığı süreyi göz önünde bulundurup tahliye etti. Hüseyin K.'ya aynı zamanda suçu ve suç delillerini gizlemekten 5 ay hapis cezası daha verildi. Mahkeme heyetinin verdiği karara göre toplamında sanıklardan Talip C. 31 yıl 8 ay, Hüseyin K. 7 yıl 1 ay, İsmail K. ise 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmış oldu.

8 Haziran 2008'de Talip C., eniştesi Mustafa Zorlu'yu ablasını aldattığı ve kendisine çalıntı motosiklet sattığı gerekçesiyle arkadaşlarıyla aracına zorla bindirip boş arazide bijon anahtarı ile döverek öldürmüştü. Cinayetin ardından cesedi arkadaşlarıyla kayaların altına saklayan Talip C., hiçbir şey olmamış gibi normal hayatına devam etmeye başlamıştı.

Ailenin kayıp başvurusu üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu dedektiflerinin araştırma yapmasının ardından 11 Haziran 2008'de Talip C.,eniştesini kaçırıp öldürdüğü şüphesiyle gözaltına alındıktan sonra suçunu itiraf ederek, cesedin yerini göstermişti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 15:04:46
Güncelleme :16 Mart 2009 Pazartesi 15:29:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?