6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Erbakan Konya'da iftara katıldı

ERBAKAN KONYA'DA İFTARA KATILDI

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi'nin düzenlediği iftar yemeğine katılan eski Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan, AK Parti ve CHP'yi eleştirerek, "Bütün milletimizin evlatları, kalp yüzünüzle bakın. Bunların ikisi de AB'ye girmek istiyor. AB ne demek? İslam dinini bırakıp Hristiyan birliğine girmek demektir" dedi.

Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen iftar yemeğine katılan Necmettin Erbakan, gençler tarafından, "Mücahit Erbakan", "Hocamıza sadakat şerefimizdir" sloganlarıyla karşılandı. Yoğun ilgi nedeniyle aracından korumaları tarafından güçlükle indirilen Necmettin Erbakan, yürümekte güçlük çektiği için yemek alanına tekerlekli sandalyeyle götürüldü. Yoğun sevgi gösteriyle karşılanan Erbakan, iftarın ardından yaptığı konuşmada, Konya'nın plaka numarası olan 42. yıllarında milli görüşün

iktidar olacağını söyledi. AK Parti hükümetine ve muhalefet partisi CHP'ye de yüklenen Erbakan, "Bu AK Parti ile CHP arasında ne fark var yahu? Aklınızı başınıza alın diyorum. Bütün milletimizin evlatları, kalp yüzünüzle bakın. Bunların ikisi de AB'ye girmek istiyormu. AB'ye girmek ne demek? İslam dinini bırakıp Hristiyan birliğine girmek demektir. Aklı başında adam bunu yapar mı ya? Sen Hristiyan milletini biliyor musun? Akarsu bilmez, temizlik bilmez, aile yok, hayat yok. İnim inim inliyor, iflas etmiş. O

inim inim inlerken, 'Ben bunun peşinden gideyim, bu benden üstün' demekte ne menfaat var? Ne büyük akılsızlık. AK Parti de böyle CHP de böyle" ifadelerini kullandı.

Erbakan, "Laftan çok ne var? Ne söylersen sen üzerine bir macun sürüyor. Bana bak sakallı Hüsnü. Bu macunu sürüyorsun ama altındaki yara iyi olmuyor, kangren oluyor haberin olsun. Aklını başına al, bir an evvel şuurlu Müslüman ol, aldanma. Bu sebepten dolayı ki uyanık insanlar topluluğu olaraktan kurtuluş, milli görüştedir. Diğer partilerin hiçbirisinden hayır gelmez" diye konuştu.

ŞEVKET KAZAN'DAN BARIŞ ÇAĞRISI

İftar yemeğinden sonra söz alan eski adalet bakanlarından Şevket Kazan, "Hocamıza nasıl, Recai Bey'e nasıl hizmet ettiysem, davamızın temsil noktasında olan Numan Bey kardeşimize de aynı şekilde dürüst genel başkan yardımcısı olarak hizmet ettim. Bir genel başkan yardımcısı vardır, bir de başkan dalkavukları vardır. Onlar da yardım bilir ama genel başkan yardımcısının perceresinden bir genel başkan baktığında etrafını net görür. Ama dalkavukluk yapanların perceresinden baktığı zaman onlar buzlu camdır, etrafını görmesi mümkün değildir" dedi.

Olağanüstü kongrenin tatsız, tuzsuz olduğunu belirten Kazan, "Kendimizi hala toparlamaya çalışıyoruz. Ve Allah'ın izniyle toparlayacağız. Yeniden tek vücut olacağız. Yeniden tek vücut olma yolunda herkes üzerine düşen görevi yapmaya mecburdur. 'Ben böyle bir karar aldım' diyerek işi başından savamaz. Bu camia birbirine küslük içinde devam edip gidemez. Onun için bu olağanüstü kongre mutkala yapılacaktır. Teşkilatlar barışacaktır. Kardeşler barışacaktır. Hatalar düzeltilecektir. Bunun yapılması

mecburiyeti vardır. Çünkü biz milli görüşüz. Biz diğer partiler gibi menfaat peşinde koşan insanlar değiliz. O nedenle ki bu kongrenin bu neticesi hepimizi üzmüştür. Ama samimi olarak söylüyorum, Erbakan hocamızı hepimizden fazla üzmüştür" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Erbakan basına kapalı bölümde iftara katılan parti yöneticileri, bazı sivil toplum kuruşları ve vatandaşlara hitap etti.

ERBAKAN KONYA'DA İFTARA KATILDI
ERBAKAN KONYA'DA İFTARA KATILDI
ERBAKAN KONYA'DA İFTARA KATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2010 Çarşamba 09:49:01
Güncelleme :8 Eylül 2010 Çarşamba 10:05:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?