4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

'Erdoğan'a karşı bir kinim yok'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan'a karşı herhangi bir kini olmadığını, ayrı fikirleri savunduklarını ancak sorumlu insanlar olarak Türkiye'ye sahip çıkmaya çalıştıklarını söyledi.


Hz. Mevlana'nın 734. Vuslat Yıldönümü etkinliklerinin son gününde yapılan Şeb-i Arus törenine katılmak üzere Konya'ya gelen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, törenler öncesi Rixos Otel'de bir süre dinlendi. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Baykal, sınır ötesi operasyonla ilgili, "Gelişmeleri yakından izliyoruz. Yapılan müdahale Türkiye'nin hakkıdır. Komşu bir ülkeden ülkemize yönelik saldırı, hiçbir şekilde kabul edilemez. Bu, hem uluslararası hukuka hem de iyi komşuluk ilişkilerine
aykırıdır. Bütün dünya bu şartlar altında Türkiye'nin müdahale hakkına sahip olduğunu kabul etmiştir. Bu harekatta sorumluluk üstlenen bütün askerlerimizi kutluyorum. Bu harekatın ortaya koyduğu sonucu hepimiz önümüzdeki dönemlerde dikkatle izleyeceğiz" dedi. Deniz Baykal, askerlerin ve komutanların büyük bir vatanseverlikle, sorumluluk duygusuyla ve başarıyla görevlerini gerçekleştirdiklerini dile getirdi.


Şeb-i Arus töreninde Başbakan Erdoğan ile bir kaynaşma sağlayıp sağlamayacağı konusundaki soruya ise Baykal, "Bizim aramızda bir düşmanlık yok. Memleket meseleleri hakkında konuşuruz, tartışırız. Ayrı düşüncelerimizi vardır ama hepimiz sorumlu insanlarız. Türkiye'ye sahip çıkmaya çalışıyoruz. En azından kendi adıma söylüyorum, hiç bir şekilde iç dünyamda ve yüreğimde ne başbakana ne de başka bir siyasetçiye nefret yoktur. Ama birbirimizi demokratik bir şekilde eleştiririz. Birbirimizin hakkına, hukukuna saygı gösteririz. Görevimizi yaparız. Hepimiz aynı memleketin insanıyız. Türkiyemize sahip çıkmak görevimiz. Bu konularda benim açımdan bir sıkıntı yok" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2007 Salı 03:26:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?