4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Erdoğan'dan felsefi mesajlar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bu ülkenin hamuru, bu milletin mayası; her türlü haksızlığı, her türlü aşırılığı, her türlü bölücü ve ayrıştırıcı bedhahı bertaraf edecektir. Mevlana'nın sevgi ve kardeşlik kültürüyle şekillenen bu toplum, birlik ve bütünlüğünü sonsuza dek koruyacak, kardeşlik yeminini bozmayacaktır' '' dedi.


Erdoğan, Mevlana'nın 734. Vuslat Yıl Dönümü etkinlikleri çerçevesinde Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen Şeb-i Arus törenine katıldı.


Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, 8 asır önce Mevlana'nın tutuşturduğu sevgi, dostluk ve hikmet meşalesinin bugün de tüm insanlığın yolunu aydınlatmaya devam ettiğini söyledi. Erdoğan, ''İslam sevgidir, İslam barıştır, İslam selamettir. İslamla terör bir arada olmaz. Bu sevgi pınarından, bu rahmet hazinesinden istifade etmek için yüreklerimizi, zihinlerimizi bu büyük hikmet güneşine çeviriyoruz'' dedi.


Erdoğan, herkesin Mevlana'da evrensel mesajları bulduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:


''Günümüz dünyasında toleransı, tahammülü, çoğulculuğu, çokluk içinde birliği benimseyenler, Mevlana'nın asırlar öncesindeki çağrısına kulak vermelidirler. Ne mutlu bize ki yüzyıllardan bugüne gelen böyle bir manevi mirasa ve zenginliğe sahibiz.


Mevlana'nın hayat felsefesinin özü eşyadan, dünyevi zincirlerden kurtulup özün özüne ulaşmaktır. Farklılıkların bir çatışma unsuru haline getirilmek istendiği, güçlünün güçsüze karşı baskı kurduğu, medeniyetler arasında nifak tohumlarının ekilmeye çalışıldığı çağımızda bu hırs ne kadar anlamlıdır?


Kim, hangi şer odakları ne kadar çaba sarfederse etsin sonuçta barış ve adalet, merhamet ve şefkat galip gelecektir.''


İspanya Başbakanı Zapatero ile yürüttükleri Medeniyetler İttifakı projesine de değinen Erdoğan, ''Medeniyetler İttifakı aslında bir Mevlana ittifakıdır'' dedi

...
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2007 Pazartesi 23:20:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?