6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Ereğli hayvan pazarı bayrama hazır

Konya'nın Ereğli ilçesinde Kurban Bayramı öncesi Ereğli Belediyesi tarafından yaptırılan Canlı Hayvan Satış Yeri'nde düzenlemeler tamamlandı.

Ereğli Belediye Başkanı Ahmet Özdoğan, canlı hayvan pazarında düzenleme çalışmalarının tamamlandığını ifade ederek, "Bu düzenlemeler sonunda 76 küçükbaş, 60 büyükbaş hayvanın barınacağı ve sergileneceği toplam 136 bölümden oluşan modern bir hayvan pazarını, tamamen atıl malzemeler kullanılarak ek bir masraf çıkarılmadan Ereğli'ye kazandırdık. Ayrıca bu pazar yerine vatandaşların ve besicilerin yemek yiyecekleri, çay içecekleri ve dinlenme ihtiyaçlarını giderebilecekleri kapalı bir bölüm yaptırdık" dedi.

Başkan Özdoğan, canlı hayvan pazarının şehir dışında olması nedeniyle şehir içinde 25 metrekarelik 400 satış yeri hazırladıklarını da ifade ederek, "Bu yerlerin tamamı besicilere verilerek vatandaşlarımızın rahatça alış-veriş yapmaları sağlanacaktır. Gerek Gülbahçe'deki hayvan satış noktası, gerekse hayvan pazarında gerekli temizlik çalışmaları ekiplerimiz tarafından yapılarak herhangi bir bulaşıcı hastalığında önüne geçilecektir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 18:18:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?