4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Ereğli kameralarla izlenecek

Konya'nın Ereğli ilçesine 16 kameralı MOBESE sistemi kurulması için çalışmalar başladı.

Konya kent merkezine kısa adı MOBESE olan Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu'nun kurulması için çalışmalarını tamamlayan Konya Emniyet Müdürlüğü şimdide Ereğli ilçesinde bu sistemin kurulması amacıyla ihale çalışmalarını hızlandırdı. Ereğli'ye gelen Konya Emniyet Müdürlüğü Bilgi İşlem Dairesi Müdürü Emniyet Amiri İbrahim Çevik, İlçe Kaymakamı Cevdet Can'a çalışmalar hakkında bilgi verdi.

İbrahim Çevik, Ereğli'nin MOBESE konusunda Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından proje kapsamına dahil edildiği belirterek, “Türkiye'de ilk defa bir ilçede uygulanacak MOBESE kapsamında Ereğli'de yapılacak sistem son derece gelişmiş, kablosuz yayın yapabilen bir sistem tercih ediliyor. Bu yılın sonuna kadar ihalesi tamamlanacak olan şehrin ana arterlerine yerleştirilecek 16 kamera ve bunların yayınına imkan sağlayan 2 link için çalışmalar tamamlandı. Sistem büyük bir aksilik yaşanmaması durumunda ilkbahar aylarında hizmete başlayacak” dedi.

Bir şehirde insanların güven ve huzurunun çok önemli olduğunu ifade eden Ereğli Kaymakamı Cevdet Can ise, "Uygulamaya koyacağımız MOBESE sistemi ile emniyet güçlerimiz trafikte ve toplumsal düzeni bozan kişilere karşı daha başarılı çalışacaktır. 16 ayrı noktadan ana güzergahları gösteren bu sistemle Ereğli'deki huzur bir kat daha artacaktır" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2007 Cuma 13:25:23
Güncelleme :26 Ekim 2007 Cuma 13:25:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?