4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Ereğli sazlıklarına umut ışığı

Çevre ve Orman Bakanlığı Sulak Alanlar Şubesi ve Ereğli Sazlıkları Akgöl ve Çevresini Koruma ve Güzelleştirme Derneği, Konya'nın Ereğli İlçesi'nde yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olan Ereğli Sazlıkları'nı kurtarmak için ortak bir projeye imza atıyor. 

Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) tarafından yapılan açıklamada, geçmiş yıllara göre küçülen ve yazları tamamen kuruyan Ereğli Sazlıkları'nı içeren alt havzada, aşırı tarımsal su kullanımı nedeniyle yer altı ve yüzey sularının tükenmek üzere olduğu açıklanırken, su ve toprak başta olmak üzere, alanın doğal kaynaklarının koruma-kullanma dengesini sağlamak için sürdürülebilir bir kullanım ve yönetiminin gerekli olduğu belirtiliyor.

 Ereğli-Ayrancı Alt Havzası'nda Doğal Kaynakların Akılcı Kullanımı ve Doğal Alanların Korunması Projesi adı verilen proje kapsamında bölgede damla sulama ve organik tarım uygulamaları yapılacak, verilecek eğitimlerle akılcı doğal kaynak kullanımı yaygınlaştırılacak. Entegre Havza Yönetimi, Avrupa Birliği su, tarım ve çevre politikaları ile proje döngüsü gibi konularda eğitimler verilecek. Ayrıca Çevre ve Orman Bakanlığı, GEF-II Projesi dahilindeki alan ile ilgili kurumların çalışmalarını koordine edecek ve WWF-Türkiye, Ereğli-Akgöl Yönetim Planı sürecine Sulak Alanlar Şubesi ile ortak çalışarak destek verecek.
iha
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2007 Çarşamba 22:50:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?