6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Ereğli yeşile bürünecek

Konya'nın Ereğli İlçesi Kaymakamlığı tarafından başlatılan ağaçlandırma kampanyası çerçevesinde Kuzukuyusu köyünde fidan dikimi gerçekleştirildi.

Kuzukuyusu köyünde gerçekleştirilen fidan dikimine Ereğli Kaymakamı İbrahim Ballı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Çelik, İlçe Tarım Müdürü Özkan Özgüven, Tarım Danışmanı Tarık Aldemir, köy öğretmenleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yaklaşık bin 500 fidan 100 dekarlık alana dikildi. Kaymakam İbrahim Ballı, Ereğli ve çevrenin erozyona açık bir alan olduğunu belirterek, "Erozyonun önüne geçmek için yapılacak en etkili mücadele ağaçlandırmadır. Biz de başlattığımız kampanya ile Ereğli'nin her bölgesini yeşillendirmeyi hedefliyoruz. Selvili köyünde başladığımız bu kampanya geçtiğimiz günlerde Orhaniye köyünde devam etti. Şimdi de Kuzukuyusu köyünde bu çalışmayı yapıyoruz. Umarım iyi bir bakımla daha yeşil ve güzel bir Ereğli'yi yakalarız. Ben buradan imkanı olan başka kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere odalar, birlikler, kooperatiflerin de bu kampanyaya destek vermelerini bekliyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 10:30:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?