7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Ereğli'de ağaçlandırma çalışmaları

Konya'nın Ereğli İlçe Belediyesi tarafından daha önce çöplük alanı olarak kullanılan Organize Sanayi Bölgesi karşısındaki alana ağaçlandırma çalışması başlatıldı.


Ereğli Belediyesi tarafından projelendirilerek, Ereğli Hatıra Ormanı haline getirilen 100 bin metrekarelik alanda düzenlenen ağaç dikim programında konuşan Ereğli Belediye Başkanı Ahmet Özdoğan, Ereğli'nin çöp alanını yeşil alan haline getireceklerini ifade ederek, "Daha önce çöp yığınlarının bulunduğu ve naylon poşetlerin uçuştuğu bu alanda artık yeşil fidanlar yer alacaktır. Ereğli yeşilini arttırarak koruyacaktır. Akgöl'ü kaybettik ve bölgemiz yoğun rüzgarların yaşandığı, yağışın düşmediği bir yer konumuna geldi. Artık her fırsatta Ereğli'nin dört bir tarafında oluşturulacak ormanlık ve ağaçlık araziler ile iklim dokusunda da önemli değişiklikler yaşayacağız. Özellikle arıtma tesisi sayesinde Akgöl'ü doldurabilirsek, bu havzanın çok daha fazla öneme sahip olduğunu gelecek kuşaklarla birlikte göreceğiz" dedi.


Ereğli Kaymakamı Cevdet Can ise, "Ereğli'de ağaçlandırmaya önem vermek ve sonuç alabilmek için mutlaka Ereğli Ağaçlandırma Komisyonu'nu kurarak hayata geçirmek zorundayız. Bu kurul ile bölgemizde nerelerin mera olarak, nerelerin ağaçlandırma sahası olarak kalacağını belirleyerek ıslah çalışmalarını başlatmalıyız” şeklinde konuştu. Daha sonra fidanlar programa katılanlar tarafından toprakla buluşturuldu. İlk etapta 700 fidan dikimi yapılırken, bu arazinin yakın bir zamanda ormana dönüşmesi ile piknik ve mesire alanı olarak kullanılacağı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2008 Pazar 03:30:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?