6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Ereğli'de kadın çiftçiler yarıştı

Konya'nın Ereğli ilçesinde düzenlenen yarışmada kadın çiftçiler, ev ekonomisi ve çiftçilik bilgilerini yarıştırdı.

Ereğli Tarım İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" etkinliği Kwangjin Park Restoran'da gerçekleştirildi.

Yarışma öncesi konuşan Tarım İlçe Müdürü Özkan Özgüven, 5 yıldır iller bazında gerçekleştirilen yarışmanın Ereğli'de bu yıl ikincisinin düzenlendiğini belirterek, "Yarışmanın amacı, kırsal alanda kadın çiftçilere götürülen eğitim-yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek, kendilerine olan güven duygularını geliştirmek, birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak ve girişim ruhunu aşılamaktır" dedi.

Konuşmaların ardından yarışmaya geçildi. 2'şerli grup olarak 20 kişinin katıldığı yarışmada yarışmacılara 25 soru soruldu. Yarışma sonucunda 230 puan alan Taşağıl Köyünden Yasemin Akbudak ve Arzu Doğan birinci olurken, 220 puan alan Songül Öğüt ve Sevguya Aldemir ikinci, 210 puanla Halime Aladağ ve Sabriye Arı ise üçüncü oldu. Yarışmada dereceye girenlere iaşe paketi, yem ve altından oluşan hediye paketleri verilirken birinci gelen grubun Mart ayında Konya'da düzenlenecek Konya İl Birinciliği yarışmasında Ereğli'ye temsil edeceği bildirildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2008 Cuma 14:43:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?