7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Ereğli'de üniversite tartışıldı

Konya'nın Ereğli ilçesinde Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde "Ereğli'de Fakülte ve Üniversite Açılması ve Sanayicilerin Sorunları" konulu bir panel düzenlendi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Enver Bozkurt, Ereğli'de bir fakülte açılmasını istediklerini belirterek, "Ereğli'ye fakülte için yapılan görüşmeler sonucunda iki fakülte ve açılması için gerekli alt yapı çalışmalarının başlatıldığı sözünü aldık. En kısa zamanda ilk fakültemizi Ereğli'ye getirtmiş olacağız" dedi.

Ereğli Belediye Başkanı Ahmet Özdoğan ise, fakülte konusunun ilçenin uzun yıllardır gündemini meşgul eden bir konu olduğunu ifade ederek, "Ereğlili iş adamlarımızla yaptığımız görüşmeler sonucunda bir şirket tarafından fakülte binasının ilçeye kazandırılmasını sağladık. Bu binanın 2010 yılından itibaren Eğitim Fakültesi olarak hizmet vereceğini buradan açıklamaktan memnunluk duyuyorum. İlçemizin sosyal, kültürel ve ekonomik sorunlarının giderilmesi için belediye olarak gerekli çalışmaları yapıyoruz ve yapmayı da sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

Son olarak söz alan Ereğli Kaymakamı İbrahim Ballı, Ereğli'nin iki büyük hayalinden birinin ilçeye fakülte kazandırmak olduğunu vurgulayarak, "Biz Ereğli'ye bir fakülte kazandırabilirsek, inanıyorum ki fiziki şartlar konusunda Ereğli'nin önde gelenleri ikinci fakülte, sosyal tesis ve kampüs konusunda hizmete yönelik çalışmalar için birbirleri ile yarışacaklardır. Çünkü bir fakültenin veya üniversitenin bir kente katkıları tartışmasız önemlidir. Bu açıdan Ereğli'nin hem kent, hem de kültürel yapı olarak bir fakülte ve üniversiteyi fazlasıyla taşıyabilecek yapıda olan inancım çok büyüktür" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 18:26:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?