3
Mayıs
2024
Cuma
KONYA

Ereğli'de yangın

Konya'nın Ereğli İlçesi'nde bir restoranda çıkan yangında büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, Atatürk Kültür Parkı içerisinde bulunan Ereğli Belediyesi'nin sahibi olduğu ve ihale ile işletmecilere verdiği restoranda, saat 00.30 sıralarında yangın çıktı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına kısa sürede müdahale ederek söndürme çalışmalarına başladı. Yangın, yapılan çalışmayla söndürülürken, restoran, içerisinde bulunan masa ve sandalyelerle birlikte tamamen yandı. Olay yerinde inceleme yapan itfaiye ve emniyet ekipleri kundaklama ihtimali üzerinde dururken, tahmini zararın 700 bin YTL olduğu belirtiliyor.

Ereğli Belediye Başkanı Ahmet Özdoğan da yangın mahalinde incelemelerde bulundu. Başkan Özdoğan, yangın haberini alır almaz olay yerine geldiğini ifade ederek, "Bina kısa bir zaman içinde tamamen yanmış. Bu, Ereğli adına çok üzüntü verici bir olay, orada yanan milli servetimiz. Ne emekler verilerek inşa edilmiştir" dedi.

İşletmeyi geçen yıl ihale edilmeden önce yangına karşı sigortaladıklarını ifade eden Özdoğan, "Hasar, sigorta şirketi tarafından ödenecek, sigortadan alınan paranın tamamını Kültür Park'a bina yaparak kullanacağız. Yangını çıkaranlar cezasız kalmayacak, araştırmalar devam ediyor" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2006 Salı 20:01:10
Güncelleme :21 Şubat 2006 Salı 20:26:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?