6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Ereğlili gaziler Çanakkale'den döndü

Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen gezi ile Çanakkale’ye giden gaziler ilçeye döndü.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu’nun yerel seçimler öncesi verdiği söz üzerine Çanakkale gezisine giden Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ereğli Şubesi tarafından oluşturulan 42 kişilik ilk kafile ilçeye döndü.

Ereğli Belediyesi önünde kafileyi karşılayan Başkan Oprukçu, “Bu vatan topraklarının bize nasıl vatan olarak emanet edildiği gerçeğini siz zaten yaşamıştınız, bir kez daha idrak etmiş oldunuz. Biz seçim öncesinde hemşehrilerimize bir söz vermiştik. Bütün Ereğli’mizin özellikle ve öncelikle gençlerimizin Çanakkale’yi mutlaka görmelerini, vatan topraklarının ne kadar kutsal olduğunu idrak edecekleri bir organizasyonu yapacağımızı ifade etmiştik. Bu vatanın vatan olarak bizlere emanet edilmesinde gazilerimize çok şey borçluyuz. Hem bu borcu ödemek adına hem de bu projeyi hayata geçirmek adına sizleri öncelikle gönderdik. Ereğli’mizin bütün liselilerinin bütün gençlerinin Çanakkale’yi görmesini istiyoruz” dedi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ereğli Şubesi Başkanı M. Emin Özyurt ise, savaşın ne demek olduğunu herkesten daha iyi algılayabildiklerini belirterek, geziyi düzenleyen Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu’ya teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 21:11:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?