6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Ereğli'ye fakülte müjdesi!

Konya’nın Ereğli ilçesine fakülte kurulması için Yükseköğretim Kurulu’ndan (YÖK) gerekli iznin çıktığı bildirildi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ereğli İlçe Başkanı Zeynel Abidin Topak, ilçelerinde yıllardır kurulması özlemini çektikleri fakülte için yaptıkları çalışmaların olumlu sonuçlandığını ve YÖK’ün fakülte kurulmasına izin verdiğini söyledi.

Topak, “Ereğli’mize fakülte açılması için ilçe teşkilatım ile sivil toplum kuruluşlarının yoğun çalışmaları sonucu, Selçuk Üniversitesi senatosundan onay aldık. Daha sonra YÖK Başkanlığı'nın onayına sunulan fakülte müracaatı uygun görüldü ve onaylanarak izin çıktı. YÖK tarafından Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’ya gönderilen izin kararının imzalanmasını bekliyoruz. Bu da şu demektir, Ereğli’miz artık fakültesine kavuşmuştur. Önümüzdeki eğitim yılında Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da teşrifleri ile Milli Eğitim Bakanımız Nimet Çubukçu’nun elleriyle fakültemiz eğitim ve öğretime açılacaktır” dedi.

Emeği geçen herkese teşekkür eden İlçe Başkanı Topak, “Şimdi artık sıra il olmaya geldi. Bunu da Ereğli’mize fakülteyi getiren, Ereğli’mize son 30 yılın yapılmayan yatırımlarını 7 yılda yapan AK Parti gerçekleştirecektir” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 13:24:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?