6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Ergenekon Konya'da

Konya'da Ergenekon terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 15 kişiden 10'u polisteki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken 5 kişi adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri tarafından yaklaşık 1 yıldır takip edilen şüphelilerin, Ergenekon terör örgütüyle bağlantılı olduğu ortaya çıktı. Direk bağlantıların ortaya çıkmasının ardından savcının talimatıyla harekete geçen polis 15 kişiyi 4 gün önce gözaltına aldı.

Gözaltına alınanlar arasında bir partinin 29 Mart yerel seçimlerinde ilçe belediye başkanlığı için aday gösterdiği bir siyasetçi ile avukat da vardı. KOM Şube Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin ardından 10 kişi serbest bırakılırken 5 kişi ise Ergenekon terör örgütüne üye oldukları iddiasıyla adliyeye sevk edildi.

Gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen şüphelilerin bağlantılı olduğu kişininin Ergenekon terör örgütünün Konya'da istihbarat sorumlusu olduğu ve yaklaşık 6 ay önce fidye için tuzak kurarak adam kaçırma olayına karıştığından beraberindeki 4 kişi ile birlikte tutuklandığı öğrenildi.

Öte yandan, gözaltına alınan ve 4 gün sorgulanan şüphelilerin adam kaçırma, yaralama ve 8 işadamına suikast hazırlı içerisinde oldukları iddia edildi.
Operasyonla ilgilili soruşturma devam ediyor.

iha
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 16:07:46
Güncelleme :20 Nisan 2009 Pazartesi 16:26:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?