4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Erkan Mumcu uçurtma uçurdu

Konya'nın Akşehir İlçesi'nde bu yıl 10'ncusu gerçekleşen Yörük-Türkmen Kültür Şöleni'ne katılan Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, uçurtma uçurdu. 

Cankurtaran Köyü'nün Deveboynu Yaylası'nda, Akşehir ve Yöresi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AKYÖRDER) ile Cankurtaran Köyü muhtarlığının düzenlediği Yörük-Türkmen Kültür Şöleni, renkli görüntülere sahne oldu. Şölene katılan Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, AK Parti ve CHP milletvekilleri, yörük çadırında bir süre sohbet etti. Temsili Nasreddin Hoca'nın şölende siyasi mesajlara yer verilmemesini istemesi üzerine selamla konuşması yapan Anavatan Partisi lideri Erkan Mumcu, "Buraya hemşehriliği, kardeşliği adam gibi kutlamaya geldik. Buraya ecdadımızdan bize miras kalan muhteşem kültürün kadrini, kıymetini bildiğimizi göstermeye geldik. Onun için bu meydan siyaset meydanı değil, bu meydan kardeşlik meydanı. Onun için diyorum ki; kardeşliğimiz varolsun, bayrağımız sonsuza kadar semalarda dalgalansın. Rabbim bu memleketin çocuklarına, bu Yörük evlatlarına, Ay'a da, Mars'a da, Türk bayrağını dikmeyi nasip etsin" dedi. 

Konuşmaların ardından yapılan "Koyun Kırkma" yarışmasında Recep Ötgür birinci, İbrahim Ay ikinci, Ali Örs üçüncü oldu. Yarışmacılara çeşitli ödüller verildi. Geleneksel olarak her yıl yapılan en iyi nostaljik çadırın seçildiği yarışmanın ardından Akşehir Belediyesi Mehter Takımı ve Bursa Kılıç Kalkan Ekibi bir gösteri sundu. Yörük-Türkmen örf ve adetlerinin canlandırıldığı şölende, halk ozanları da sahne aldı.
Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu da, şölende bir çocukla birlikte uçurtma uçurdu.
.
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2006 Pazar 21:02:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?