4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Erozyonla mücadeleye 22 gönüllü

Tema Vakfı, kuruluşunun 15. yılını kutlarken, bu kapsamda Tema Vakfı Konya Şubesi tarafından düzenlenen organizasyonla, 22 farklı şehirden Konya'ya gelen 22 öğrenci, Karapınar Erozyonla Mücadele Sahası'nda kamp kurup uygulamalı eğitim alacak.

Tema Vakfı Konya İl Temsilcisi Namık Ceylan, Tema gönüllüleri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, 15 yıl önce Hayrettin Karaca ile Nihat Gökyiğit'in, "Türkiye Çöl Olmasın" diye yola çıkarak Tema Vakfı'nı kurduklarını belirterek, "Türkiye genelinde 326 bin gönüllü üyesi olan Tema Vakfı'nın Konya'da da 23 bin üyesi bulunuyor.

Ülkemiz son yıllarda küresel ısınma, kuraklık, susuzluk ve çölleşme tehlikesiyle karşı karşıyadır. Türkiye çöl oluyor ve bir şeyler yapmak lazım. Biz artık ülkemizin doğasına, ormanlarına, toprağına, sularına ve doğal kaynaklarına sahip çıkılsın istiyoruz. Biz devlet vatandaş arasında köprü olup yılmadan yorulmadan çalışacağız" dedi.

KONYA HAVZASI ÇÖLLEŞMENİN MERKEZİ

Türkiye'de yeşil alanın toplam yüzde 26 olduğunu kaydeden Ceylan, "Bir ülkenin yeşil alanı yüzde 30'un altında ise o ülke çölleşmeye doğru gider. Biz yıllar önce çölleşmenin Konya'dan başlayacağını söylemiştik. Şu anda Konya Havzası çölleşmenin merkezi oldu.Çünkü Konya'nın sadece yüzde 13'ü yeşil alan. Yeşil alanlarımızı çoğaltmamız gerekiyor. Ağaç sevgisi olan herkesi bugünden itibaren yakalarına yeşil yaprak, araçlarına ise yeşil kurdele asarak mücadelemize destek olmaya çağırıyoruz. Biz bu yıl ağaçlandırmayı ve doğal kaynakları korumayı öncelik olarak belirledik ve o adımlarla yürüyoruz. Bu nedenle de 22 farklı şehirden gelen üniversite öğrencilerimiz bugün akşamdan itibaren Karapanır Erozyonla Mücadele Sahası'nda uygulamalı eğitime başlayacaklar" şeklinde konuştu.


Karapınar Erozyonla Mücadele Sahası'nda uygulamalı eğitime katılacak olan öğrencilerden bazıları, Konya'ya gelirken yanlarında getirdikleri fidanları Tema Vakfı'na hediye etti. Tema Vakfı Konya İl Temsilcisi Namık Ceylan, öğrenciler ve gazetecilerin yakalarına yaprak rozeti taktı. Gerekli bilgileri alan öğrenciler, kamp kurmak ve uygulamalı eğitime katılmak için bugün Karapınar'a gidecek.

iha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2007 Cumartesi 18:23:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?