6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Ersöz: 'Sıkıntılara çözüm bulduk'

Konya’nın Çumra İlçesi Belediye Başkanı Nasır Ersöz, sosyal belediyecilik anlamında yapılması gereken hizmetleri yerine getirdiklerini söyledi.

Çumra Belediye Başkanı Nasır Ersöz, ilçede yaşayan yaşlıları sahipsiz bırakmayarak sürekli ziyaret ettiklerini ve sıkıntılarına çözüm bulduklarını belirterek, “Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar sosyal belediyecilik adına başlatmış olduğumuz hizmeti en üst noktaya taşımanın gayreti içerisinde olduk. İlçemizde yardıma muhtaç aileleri titiz bir çalışma sonucu tespit ederek onları zor zamanlarında yalnız bırakmadık. Bizler sıcak evlerimizde otururken bu kardeşlerimize karşı duyarsız kalamazdık. Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir prensibi ile hareket ederek sosyal belediyeciliğin bir gereği olan kimsesizlerin kimsesi olduk. Yardıma muhtaç ailelerimize gıda, giyim, kırtasiye ve yakacak yardımlarının yanı sıra her yıl Ramazan aylarında günlük bin kişiye iftar soframızda yemek verdik. Her yıl fakir ailelerimizin çocuklarına yönelik, düzenlediğimiz toplu sünnet merasimi ile çocuklarımızın erkekliğe ilk adımlarını atarlarken o mutlu günlerinde yanlarında olduk” dedi.

Çumra’dan üniversiteyi kazanan başarılı ve maddi durumu yetersiz olan öğrencilere imkanlar doğrultusunda burslar verildiğini ve engellilerin de unutulmadığını kaydeden Başkan Ersöz, “Çumra Sakatlar Derneği tarafından talep edilen akülü engelli araçları yurtdışından yoğun girişimler sonucu getirilerek engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşamlarında daha rahat hareket edebilmelerine yardımcı olduk. Halkımızın sağlığı da bizim için son derece önemli bir konu. Bu anlamda sağlık evlerimizde halkımıza ücretsiz sağlık hizmeti veriyoruz ve yardıma muhtaç hemşehrilerimiz ücretsiz sağlık taramaları organize ediyoruz. Sadece maddi anlamda değil, bizzat yaşlılarımızı ve hastalarımızı evlerinde ve hastanelerimizde ziyaret ederek hem moral verdik hem de hayır dualarını aldık” diye konuştu.

Başkan Ersöz, hizmet anlayışlarının bu güne kadar devam ettiği gibi bundan sonra da devam edeceğini ve her zaman ilçe halkının yanında olacaklarını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 18:57:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?