3
Mayıs
2024
Cuma
KONYA

Ersu'dan Ereğli'ye fakülte binası

Ersu Meyve Suları Fabrikasının her yıl geleneksel olarak düzenlediği Sanayi Domatesi Yetiştiriciliği Bilinçlendirme Toplantısı bu yıl Ereğli Lisesi Sosyal Faaliyetler Salonunda yapıldı.

Toplantıya Belediye Başkanı Ahmet Özdoğan, İlçe Tarım Müdürü Özkan Özgüven ile Ak Parti İlçe Başkanı Ersin Yalama ve çiftçiler katıldı.

Ersu Meyve Suları A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Aslan, yaptığı konuşmada, Ersu’nun 1969 yılında kurulduğu günden itibaren sürekli olarak Ereğli için önemli bir katma değer üreterek bugünlere geldiğinin altını çizerek, yapmış oldukları ihracat ile de Ereğli’nin dünyaya açılan bir penceresi olduklarını vurguladı.

Aslan, Ereğli’ye bir fakülte binasının Ersu tarafından yapılacağının müjdesini verdi.

Yaklaşık 2 milyon dolarlık bu dev yatırım Ereğli’ye helal olsun diyen Aslan, Ereğli’de yetişen ve ülkemizde yetiştirilen bütün ürünlerin işlenebildiği tek tesisin Ersu olduğunu belirterek, 1999 yılında domates üretilmesi ve bunun değerlendirilmesine giriştiklerini ve ürün yelpazesini geliştirmek adına 2004 yılında ise Ereğli’nin simgelerinden siyah havucun işlenmesi noktasında deneme ekimleri gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekledi.

İlçe Tarım Müdürü Özkan Özgüven de, birim alandan en fazla ürünü almak adına yapılan bu tür toplantı ve bilgilendirme faaliyetlerinin artması için çalıştıklarını ve Ersu’nun düzenlediği bu toplantılarında çiftçiler için çok faydalı olduğunu belirterek, Ersu'yu ayrıca fakülte binası konusunda attığı adımdan dolayı tebrik etti.

AKP İlçe Başkanı Ersin Yalama ise “müjdesini aldığımız fakülte binamızın bir an önce tamamlanmasını diliyor, Ersu’ya desteklerinden dolayı teşekkür ediyor ve 2006 yılının çiftçilerimize bereketli olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.


ERSU EREĞLİ’MİZE SÜREKLİ KATMA DEĞER EKLEMİŞTİR

Belediye Başkanı Ahmet Özdoğan da "1969 yılında benim doğduğum yıl kurulan Ersu Meyve Suları Fabrikası sürekli Ereğli’ye yenilikler sunmuş ve ekonomisine ivme kazandırmıştır her geçen gün büyümüş sektörünün önde gelen firması olmuştur bundan bir Ereğlili olarak büyük mutluluk duymaktayız" dedi.

Ereğli’nin genelde tarım ve hayvancılığa dayalı bir ekonomi ile ayakta durduğunu kaydeden Başkan Özdoğan, şöyle konuştu:

“Ancak tedbir almazsak tarım alanlarında suyu hoyratça kullanırsak yakında tarım yapacak alanlarımızda kalmayacak bunun için Belediye olarak ilk ve öncelikli tedbir olarak görülen ve Ereğli’nin kaderini ve geleceğini de değiştireceğine inandığımız arıtma tesisimizin ihale aşamasına getirildiğini ve kısa sürede bitirilmesi yolunda yoğun olarak çalıştığımızı belirtmek isterim.

325 bin kişilik arıtma tesisi ile Ereğli’nin yıllık en az 15 bin ton atığının arıtılarak Akgöl’e verilmesi sonucu bozulan dengenin yeniden kurulması yolunda çok önemli bir adımlar atılacak. Bu şekilde belirli ve artan bir kaynağı olan Akgöl’ün kurtarılması ile Ereğli’de su probleminin önüne geçeceğiz."

Ereğli’de bu projenin yanında Doğalgazın hayata geçirilmesi sayesinde hem hava kirliliği hem de bacalardan çıkacak su buharı sayesinde ekolojik dengenin sağlanması yolunda önemli bir adım atıldığını kaydeden Belediye Başkanı Ahmet Özdoğan, akılcı ve Ereğli’nin gününü değil geleceğini kurtaran yatırımların altına imza attıklarını kaydetti.

Bu anlamda Ereğlililerinde şehre sahip çıkmaları gerektiğini vurgulayan Belediye Başkanı Ahmet Özdoğan, “geçtiğimiz gün aldığımız sevindirici bir haber bizleri de memnun etmiştir. Aslında birkaç ay önce Akman Holding Genel Müdürü Ali Akman ile görüşmemizde Ereğli’ye bir şeyler yapmak istediklerini belirtmiş bizler de fakülte binasını yapmalarını önermiş, önerimiz sıcak karşılanmıştı. Bu işin peşine düştük ve Akman Holding tarafından Ereğli’ye bir fakülte binası yapılmasının protokolü de dün Selçuk Üniversitesinde Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan ile Ersu Meyve Suları A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Aslan arasında imzalandı, bundan duyduğumuz memnuniyet anlatılamaz” dedi.

Bu fakülte Ereğli için istihdam açısından da önemli diyen Başkan Özdoğan projelerinin Belediyemiz tarafından hazırlanacağı fakülte binasının en kısa sürede Ereğli’ye kazandırılması için çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Yapılan konuşmaların ardından başarılı çiftçilere sertifikaları verilirken Belediye Başkanı Ahmet Özdoğan Ersu Meyve Suları A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Aslan’a Ereğli’ye yaptıkları katkılardan dolayı bir şükran plaketi verdi.

Musa Dikmenli - Kenthaber / Ereğli
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2006 Cuma 14:48:02
Güncelleme :24 Şubat 2006 Cuma 18:27:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?