6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Eş katiline 16 yıl hapis

SEVGİLİSİYLE YANINA GELEN KARISINI ÖLDÜREN KOCAYA 16 YIL HAPİS

Konya'da sevgilisiyle kaçtıktan 2 ay sonra eşyalarını almak için evine gelen 4 çocuğunun annesi karısını av tüfeğiyle vuran kocaya, cinayeti tahrik altında kalarak işlediği gerekçesiyle 16 yıl hapis cezası verildi.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen namus cinayeti davasının karar duruşması yapıldı. Mahkemeye tutuklu sanık Mesut Bircan ile avukatı katıldı. Mahkeme heyeti, dosyanın tamamlanması nedeniyle savcıdan esasa ilişkin mütalaasını istedi. Savcı, karısını öldürmek suçundan TCK'nin 81/1 maddesi gereğince kasten öldürme suçundan cezalandırılmasını, hakkında TCK'nin 29. maddesi gereğince de haksız tahrik altında suçu işlediğinden cezanın indirilmesini talep etti.

Sanık avukatı, müvekkilinin olayda bir suçunun olmadığını belirterek, "Maktül, dostuyla birlikte kocasının yanına gelerek müvekkilimi tahrik etmiştir. Bu nedenle müvekkilimin yattığı süre göz önüne alınarak ve haksız tahrik maddesi uygulanarak tahliye edilmesini istiyorum" dedi.

Son sözü sorulan sanık Mesut Bircan ise, "Takdir mahkemenindir" dedi. Mahkeme heyeti, dosyada araştırılacak bir hususun kalmadığını belirterek, sanığa yakın akrabayı öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi, bu cezayı da haksız tahrik maddesini ve iyi halini uygulayarak 16 yıla indirdi.

Olay, 3 Eylül 2009 tarihinde Konya'nın Hadim ilçesi Korualan beldesi Yeni Mahalle'de bulunan evin bahçesinde meydana gelmişti. Olaydan iki ay önce sevgilisi M.Ç. ile evden kaçan Güllü Bircan (35), eşyalarını almak için 4 çocuğuyla yaşayan 16 yıllık eşi Mesut Bircan'ın (38) evine gelmişti. Eşini ve onun sevgilisini karşısında gören Mesut Bircan, tek kırma tüfekle karısının sevgilisine ateş etmiş, sevgilisinin önüne geçen kadın vurularak olay yerinde hayatını kaybetmişti. Olaydan sonra M.Ç'nin peşinden Konya'ya gelen Mesut Bircan yakalanmıştı. Bircan, ifadesinde 'Cinayeti namusum için işledim' demişti.

SEVGİLİSİYLE YANINA GELEN KARISINI ÖLDÜREN KOCAYA 16 YIL HAPİS
SEVGİLİSİYLE YANINA GELEN KARISINI ÖLDÜREN KOCAYA 16 YIL HAPİS
İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2010 Pazartesi 15:28:03
Güncelleme :29 Mart 2010 Pazartesi 16:25:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?