6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Eşini hayata bağladı

GÖZLERİ OLDUĞU EŞİNE BÖBREĞİNİ DE VERDİ

Konya'da 20 yıldır gözleri görmeyen ve 7 yıldır böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize bağlı olan öğretmene, yeri geldiğinde gözleri olan karısı böbreğini vererek hayata bağladı.

17 yıllık evli çift, yan yana yattıkları hastane odasında el ele tutuşarak mutluluklarını dile getirdi.

Yedi yıldır böbrek yetmezliği çeken Görme Engelliler İlköğretim Okulu'nda din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olan görme engelli 42 yaşındaki İbrahim Sevinç, haftada 3 gün diyalize girmeye başladı. Zaman zaman böbrek yetmezliği ders vermesine de engel olmaya başlayan İbrahim Sevinç'e, 17 yıllık eşi Hacer Sevinç (41) böbreğini vermeye karar verdi. Kocasının gözleri görmediği için yıllardır gözleri olan Hacer Sevinç, Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ilk defa uygulanan kapalı böbrek nakli ile bir böbreğini kocasına verdi. 4 saat süren operasyonun ardından eşine bir böbreğini veren Hacer Sevinç, çok mutlu olduğunu belirtirken, sağlığına kavuşan İbrahim Sevinç ise eşinin kendisine her zaman destek olduğunu söyledi.

'BİRBİRİMİZE HEP DESTEK OLDUK'

Aksaray'ın Armutlu kasabasında 17 yıl önce evlenen Sevinç çifti, ameliyat sonrası duygularını dile getirdi. İbrahim Sevinç, 15 yaşından beri görme problemi yaşadığını belirterek, "Zamanla iyice kapandı ve şuanda hiç görmüyorum. Eşim her zaman benim hayatım, gözlerim oldu. Birlikte sürdürdüğümüz hayatta bir aksaklık oldu ve bunu da eşimin fedakarlığı sayesinde atlatıyoruz. 7 yıl önce böbrek rahatsızlığımın ortaya çıkmasından sonra haftada 3 gün diyalize girmeye başladım. Eşim uzun zamandır bana bir

böbreğini vermek istiyordu. Ben de uygun bir böbrek bulunur umuduyla bekliyordum. Doktorlarım, zamanla vücudun organı kabul etmeme durumu ortaya çıkma ihtimalini anlatınca eşimin de isteğiyle nakile karar verdik" dedi.

Kocasına verdiği böbrekle onu tekrar hayata döndürmekten mutlu olduğunu belirten Hacer Sevinç ise, "O benim 3 çocuğumun babası, 17 yıllık kocam. Her zaman onun yanında olacağım" şeklinde konuştu.

KONYA'DA KAPALI AMELİYAT İLK DEFA YAPILDI

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Öğretim üyelerinden Doç. Dr. Mehmet Erikoğlu, Doç. Dr. Ahmet Tekin, Yrd. Doç. Dr. Tevfik Küçükkartallar ile Prof. Dr. Şakir Tavlı'nın katıldığı böbrek nakli operasyonunda da bir ilk gerçekleşti. Konya'da ilk defa canlı birinden alınan böbrek, kapalı ameliyat yöntemiyle nakledildi. Başarılı bir operasyon gerçekleştirdiklerini belirten Doç. Dr. Mehmet Erikoğlu, "7 yıllık böbrek hastamıza, eşinden aldığımız böbreği naklettik. Bu operasyonu

gerçekleştirirken kapalı ameliyat dediğimiz Laparoskopi yöntemini kullandık. Konya'da ilk defa uygulanan bir yöntemde böbreğini aldığımız hastamız daha çabuk iyileşiyor. Yarın eşini, birkaç gün sonra da kocası İbrahim Sevinç'i taburcu etmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

GÖZLERİ OLDUĞU EŞİNE BÖBREĞİNİ DE VERDİ
GÖZLERİ OLDUĞU EŞİNE BÖBREĞİNİ DE VERDİ
GÖZLERİ OLDUĞU EŞİNE BÖBREĞİNİ DE VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2010 Çarşamba 12:19:05
Güncelleme :26 Mayıs 2010 Çarşamba 12:44:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?