6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Eşini vurup intihar etti

Konya'da, cezaevine girmesi nedeniyle ayrı yaşadığı eşini çocuğunu göstermediği için vurarak ağır yaralayan şahıs, kafasına dayadığı silahla 3 saat polise direndikten sonra intihar etti.

Edinilen bilgiye göre olay, dün gece saat 23.00 sıralarında merkez Meram ilçesi Yenice Mahallesi'nde meydana geldi. Cezaevinden yaklaşık bir hafta önce çıkan 30 yaşındaki Şevket Özçelik (30), 4 yaşlarındaki oğlunu görmek için evi terk eden eşi Fatma Özçelik'in kaldığı babasının evine gitti. Fatma Özçelik'in oğlunu kendisine göstermemesi üzerine tartışma çıktı. Şevket Özçelik yanında bulundurduğu tabanca ile eşine ateş ederek ağır yaraladı. Yaralı kadın ambulansla Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak yoğun bakıma alınırken, şüpheli koca olay yerinden kaçtı.

Şüphelinin yakalanması için Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerinin birçok noktada başlattığı araştırmalar sürerken, merkez Meram ilçesi Larende Caddesi'nde elinde silahla Şevket Özçelik'i gören polis, uzaktan "dur" ihtarında bulundu. Şüpheli şahıs, "Bir kişi daha vuracağım" deyip yanına kimseyi yaklaştırmayarak kafasına silahı dayadı. Gece saat 02.30'dan sabah 05.00'e kadar Asayiş Şube Müdürü Zafer Tuncay Bozkurt ve diğer polisler şüpheliyi ikna etmeye çalıştı. "Eşimi vurdum" diyen şüpheliye eşinin sağlık durumunun iyi olduğunun söylenmesine, çocuğunun gösterilmesine ve her konuda yardımcı olunacağına dair söz verilmesine rağmen şahıs girdiği şokla bir anda tetiğe basarak tabancasını ateşledi. Kafasından ağır yaralanan Şevket Özçelik, olay yerinde hazır bekleyen ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırıldı ancak kurtarılamadı. Özçelik'in yakınları ise sinir krizi geçirdi.

Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, Şevket Özçelik'in bir hafta önce cezaevinden çıktığı ve seyyar satıcılık yaparak geçinmeye çalıştığı öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2009 Cumartesi 10:22:42
Güncelleme :22 Ağustos 2009 Cumartesi 10:30:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?