6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Eşinin organlarını bağışladı

Konya'da yüksek tansiyona bağlı olarak geçirdiği beyin kanaması sonucu kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 3 çocuk annesi 55 yaşındaki Şükran Öztürk'ün organları, emekli başkomiser olan eşi tarafından bağışlandı.

Öztürk'ün böbrekleri, korneası ve karaciğeri gerçekleştirilen operasyonla alınarak Antalya'ya gönderildi.

Bir hafta önce yüksek tansiyona bağlı olarak beyin kanaması teşhisiyle Konya Numune Hastanesi'ne kaldırılan 55 yaşındaki Şükran Öztürk, tedavi altına alınmıştı. Sağlık durumunun ağırlaşması üzerine yapılan ameliyat sonrası tedavi gördüğü hastanede Öztürk'ün beyin ölümü gerçekleşti.

Eşinin ölüm haberiyle yıkılan emekli başkomiser Ahmet Öztürk, eşinin organlarının bağışlanmasına onay verdi. 3 çocuk annesi Şükran Öztürk'ün 2 böbreği, 2 korneası ve karaciğeri Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi
Genel Cerrahi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Erikoğlu başkanlığındaki heyet tarafından Konya Numune Hastanesi'nde 3 saat süren operasyonla alındı.

Ameliyatla alınan organlar, özel buz kutularına konularak hastanede hazır bekleyen araçla Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne gönderildi.

Ameliyattan sonra açıklama yapan heyet başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Erikoğlu, "Gelen bilgi doğrultusunda beyin ölümü gerçekleşen hastamızın organ ameliyatını gerçekleştirdik. Böbrekleri burada takabilirdik, ama bir uyumlu hasta bulamadığımız için organları Antalya'ya gönderiyoruz. Organ bulmak kolay değil, organ bağışlatmak da kolay değil. Hastayla iyi bir diyalog kurmak lazım. Organ bağışının ne derece önemli olduğunu anlatmak lazım. Bunlar yapıldıktan sonra organ bağışı artıyor. Son 5-6 ayda Konya'da yaklaşık 5 tane organ bağışı oldu. Bu oldukça iyi bir rakam" dedi.

Konya Numune Hastanesi Yoğun Bakım Sorumlusu Uzman Doktor Ayhan Onur ise, "Tansiyona bağlı olarak beyin ölümü gerçekleşen hastamızın kalbini, böbreğini ve korneasını almayı planladık, ancak kalp için hasta bulunamadı. Bu hastamızın bir özelliği eşinin emekli başkomiser olması. Başkalarının hayatı için kendi hayatını tehlikeye atan başkomiserin en sonunda kendi eşinin organlarını bağışlayarak, emekliliğinden sonra da insanların hayatını kurtarmaya devam etti. Başkomiserin karşısında saygıyla eğiliyorum" şeklinde konuştu.

Sabah erken saatlerde hastane morguna gelen Şükran Öztürk'ün eşi Ahmet Öztürk ve yakınları ağıt yakarak gözyaşı döktü. Hastane morgundan alınan Şükran Öztürk'ün cenazesi defnedilmek ailesine teslim edildi.

.
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2008 Çarşamba 14:58:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?