6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Eski Devlet Bakanı Şener, Konya'da

Eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AK Parti) istifa etmesinin Türk siyaset tarihinde yaşanmamış bir şey olduğunu ve bunun, görevi birlik ve beraberlik sağlamak olan siyasetin, nezaket sınırları içinde nasıl yapılacağını gösterdiğini söyledi. 

AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyeliğinden ve partisinden istifa eden eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Konya Elektrikçiler Odası tarafından düzenlenen "Ekonomik Gelişmeler ve Yansımaları" konulu konferansa konuşmacı olarak katılmak üzere Konya'ya geldi. Konya Ankara Karayolu'nda karşılanan Abdüllatif Şener, davul zurna eşliğinde kendisini karşılamaya gelenlerle selamlaştı. Daha sonra kendisi için hazırlanan otobüse binen Şener, araç konvoyuyla halkı selamlayarak ilerledi. 

Konferans öncesi konuşan Abdüllatif Şener, istifasını verdiği MKYK toplantısı hakkında, "Türkiye'deki kurumlar ve siyasi partiler arasında bir çekişme ve geçimsizlik var. Bütün bu çekişmeler sorunların çözümünü engelliyor. Sorunların çözümünü bekleyen vatandaş ise sorunlarla baş başa kalıyor. Vatandaş sorunların çözülmesini bekliyor. Bunu gerçekleştirmek adına Türk siyaset tarihinde yapılmayan bir şeyi yaptık. Parti MKYK toplantısına gittim ve istifamı verdim. Oradaki partili arkadaşlarla ve Başbakanımızla vedalaşarak ayrıldım Bu tablonun ne anlam ifade ettiğini anlamak gerekiyor. Bu, görevi birlik ve çözüm üretmek olan siyasetin bunun gibi nezaket sınırları içinde yapılmasını gösterdi. Ben bir karar aldım ve gerekeni yaptım" dedi. Konya ziyaretinin maksatlı bir ziyaret olmadığını da dile getiren Şener, "Bu program 15-20 gün öncesinden planlanmış bir programdı. Son yaşanan gelişmeler nedeniyle iptal etmek olmazdı. Burada büyük bir coşkuyla karşılandım. Ben bir karar verdim. Bu kararın planlanması, zamanlanması ve uygulaması var. Şimdilik bir şey söylemek istemiyorum. Beni izlemeye devam edin" dedi.
 
Şener, daha sonra konferansa geçerek son ekonomik gelişmeleri değerlendirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2008 Pazar 11:35:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?