7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Eski hayat kadınlarından eylem

ESKİ HAYAT KADINLARINDAN KAFESLİ EYLEM

Konya'da kendilerini zincirleyen eski hayat kadınları, bir kafesin içine girerek Türkiye'de genelevlerdeki köleliği protesto etti. Kadınlar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kafesin kilidini açarak genelevlerdeki kadınları özgür bırakabileceğini belirttiler.

Son dönemlerde yaptıkları ilginç eylemlerle gündeme gelen Şefkat-Der, bu kez Başbakanlık tarafından genelevlerde çalışan kadınlara yönelik başlatılan çalışmaya destek için gösteri yaptı. Gösteriye katılan kadınlar, hayat kadınlarının genelevlerde köle gibi çalıştırılmasını protesto etti. Biri gelinlik giyen 3 eski hayat kadını, kendilerini boyunlarından zincirleyerek temsili bir kafesin içine girdi. Kilit takılan kafesin önünde konuşan Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, geçen hafta hayat kadınları

ile ilgili eylemlerinin ardından Başbakanlığın isteyen genelev kadınlarını kurtarmak için başlattığı projenin sevindirici olduğunu söyledi. Osmanlı'dan bu yana genelevlerin açık olduğunu, günümüzde de bu yerlerin devlet kontrolünde çalıştırılarak buraya gelenlerden vergi alındığını anlatan Bulan, bu uygulamanın bir ülke için utanç verici bulunduğunu dile getirdi.

Şefkat-Der Genel Başkanı Bulan, temsili kafesteki kilidin Başbakan Erdoğan tarafından açılabileceğini ifade ederek, "Türkiye'de genelevlerdeki köleliği, kadın ticaretinin devlet kontrolünde vergi alınarak yapılmasını, bunun bir insanlık ayıbı olduğunu simgeleyerek bu köleliğin ortadan kaldırılması için kafesin önündeki kilidin Başbakan Erdoğan tarafından açılıp kadınların özgür bırakılmasını istiyoruz. Bu cinsel kölelere yeni hayat hakkı verilmesini istiyoruz. Devlet tarafından satılmaları nedeniyle bu

kadınlardan devletin özür dileyip tazminat ödemesini, başlarını sokacak bir ev vermesini, geçimlerini sağlayabilecek şekilde maaşa bağlanmalarını, yakınlarına kavuşmaları için yardımcı olmalarını istiyoruz" dedi.

ESKİ HAYAT KADINLARINDAN KAFESLİ EYLEM
ESKİ HAYAT KADINLARINDAN KAFESLİ EYLEM
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2010 Salı 14:00:00
Güncelleme :9 Mart 2010 Salı 14:17:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?