4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Eşleri gibi jet pilotu oldular

Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda F-5 Harbe Hazırlığa Geçiş Eğitimleri'ni tamamlayan 2005-A devresi 2'si bayan 14 eğitim pilotu düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Eşleri de pilot olan bayan teğmenlerin Türk Hava Kuvvetleri'nde göreve başlayan 16 ve 17'nci bayan jet pilotu oldukları öğrenildi.


Mezuniyet törenine 1. Hava Kuvveti Komutanı Hava Korgeneral Bilgin Balanlı, 3. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Atilla Özler ile askeri personel ve mezun teğmenlerin aileleri katıldı. Sancak, tören birliği ve mezun pilotların yerlerini almasıyla başlayan törende konuşan 1. Hava Kuvveti Komutanı Hava Korgeneral Bilgin Balanlı, havacılığın, çağdaşlaşmanın 'olmazsa olmaz' koşulu haline geldiğinin söyledi. Korgeneral Balanlı, "Öncülük ettiği ileri teknoloji ve harekatın sonucunu belirleyici özellikler sayesinde dünyada da son yıllarda havacılık alanındaki mücadelenin yoğunlaştığını müşahede ediyoruz. İşte dünyadaki bu dinamik gelişmelere uyum sağlayabilmek ve günümüz harekat ihtiyaçlarına cevap verebilmek amacıyla Türk Hava Kuvvetleri'nin de vurucu gücünün elastikiyetinin ve reaksiyon yeteneğinin yüksek bir yapıya kavuşturulması gayretlerine kararlılıkla devam edilmektedir" dedi.


3. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Atilla Özler ise, uçucu pilotlara verilen eğitimden bahsetti. Tuğgeneral Özler, F-5 Harbe Hazırlığa Geçiş Eğitimlerini başarıyla tamamlayan genç subayları tebrik ederek, "Havacılar vatanın 24 saat esasına göre en süratli hareket kabiliyetine sahip cesur ve gözü pek bekçileridir. Havacılara bu vatanın mazisinin, geleceğinin, hürriyet ve emniyetinin en emin muhafızları demek daha doğru olacaktır" şeklinde konuştu.


Anadolu Kartalı Eğitimleri ile tüm dünyaya eğitim veren 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nın, sahip olduğu imkanlarla kıta görevine başlayacak teğmenlerin en son taktik ve bilgiyle eğitildiği önemli bir üs haline geldiğini ifade eden Tuğgeneral Özler mezun genç subaylara seslenerek, "Harbe hazırlık uçucuları olarak vatanımızı korumakla görevlendirildiniz. Bu onurlu görevi eksiksiz ve en iyi şekilde yerine getirmek, çağa yön vermekte olan havacılığın en saygın üyelerinden biri olan Türk Hava Kuvvetleri'nin yeteneklerini daha da artırmak, ileri bir konuma getirmek azim ve kararlılığında olmalısınız" şeklinde konuştu.


Mezun uçucular adına konuşan Hava Pilot Teğmen Mustafa Çevik, vatan için canlarını feda etmekten kaçınmayacaklarını dile getirdi. Teğmen Çevik, "Her karış toprağı kanla sulanmış aziz vatanın bağımsızlığına, birlik ve bütünlüğüne karşı yönelecek her türlü tehdide engel olacak ve bu yolda canımızı feda etmekten kaçınmayacağız. Almış olduğumuz eğitimle yüce Türk ulusunun yüksek menfaatleri için, yurt içinde ve yurt dışında verilecek her türlü görevi en iyi şekilde başaracağımıza söz veriyoruz" dedi.


Yaş kütüğüne devre birincisi tarafından uçak maketinin çakılmasının ardından mezun pilotlara sertifikaları verilerek hatıra fotoğrafı çektirildi. Törende sertifika alan bayan pilotlar Teğmen Burcu Arpacı (25) ile Teğmen Şule Kılıçkaya (25) eşleri gibi pilot olmayı tercih etti.

Evli bayan pilotlar Türk Hava Kuvvetleri'ne katılan 16 ve 17'nci bayan jet pilotu oldukları öğrenildi. Devreleri ve komutanları ile birlikte hatıra fotoğrafı çektiren bayan pilotları sevinçli günlerinde eşleri de yalnız bırakmadı. Fotoğraf çekiminden sonra bir süre 1. Hava Kuvveti Komutanı Hava Korgeneral Bilgin Balanlı ile sohbet eden bayan pilotlar jet pilotu olarak görev yapacak.

 

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2007 Cuma 17:43:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?