6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Esnaf Kefalet'te seçim

KONYA ESNAF KEFALET'TE SEÇİM

Konya Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. Bir önceki kurulda yaşanan arbede sebebiyle düzenlenen kurulda 500'den fazla polis görev aldı.

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen ve yaşanan arbede sonucu ertelenen Konya Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Olağan Genel Kurul'u Dedeman Otel'de gerçekleşti. 500'den fazla polisin geniş güvenlik önlemi aldığı kurulda kooperatif üyeleri üst araması yapılarak salona alındı. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı ve mevcut başkan Ali Kılınç ile İbrahim Turgut'un listelerinin yarıştığı kurulda ilk olarak divan seçimi yapıldı. Divan Başkanı seçilen 6. Bölge Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Arı,

İstiklal Marşı'nın ilk dört kıtasının okunmasının ardından marşı yarıda kesmesi kooperatif üyelerinden tepki gördü. Yaşananlar üzerine divan başkanı Arı, özür dileyerek İstiklal Marşı'nı tekrar okuttu.

Genel kurulda yönetim ve denetim, gelir gider tablolarının oylanması el kaldırma yöntemiyle yapılınca tartışma çıktı. Bazı üyelerin hem evet, hem hayır yönünde oy kullandığını iddia eden üyeler, divanın üzerine yürümek istediler. Sözlü tartışmaların yaşandığı oylamada denetim kurulu, yönetim kurulu ile gelir gider tablosu oy çokluğuyla reddedildi. Olayların büyümesi üzerine salona Çevik Kuvvet ekipleri çağrıldı. Son olarak yönetim kurulu faaliyet raporu oylamaya sunuldu. Yapılan oylama sonucu yönetim

kurulu faaliyet raporu reddedildi. Yönetim kurulu faaliyet raporunun reddedilmesi üzerine kanun gereği mevcut başkan Ali Kılınç ve listesi adaylıktan otomatikman düştü. Tek liste ile gidilen seçimlerde İbrahim Turgut ve listesi oy çokluğuyla başkanlığa seçildi. Seçim sonrası sevinç gösterisinde bulunan İbrahim Turgut'u destekleyenler, yeni başkan İbrahim Turgut'u tebrik etmek için çaba sarf etti.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2010 Cumartesi 16:05:02
Güncelleme :30 Ocak 2010 Cumartesi 16:09:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?