4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Esnaf kendini yakmak istedi

Konya'nın Beyşehir ilçesinde piyasaya olan 300 bin YTL borcu yüzünden iflas eden bir esnaf, Hükümet Konağının bahçesinde üzerine benzin dökerek kendisini yakmak istedi.

Alınan bilgiye göre, Hükümet Konağı bahçesinde, elindeki şişeden üzerine benzin döken ve çakmakla kendini ateşe vereceğini söyleyen İsmail A'yı, ihbar üzerini olay yerine gelen polis ekipleri ikna etmeye çalıştı.

Kaymakam Cumali Atilla ile görüşmek istediğini belirten İsmail A, ''Eğer 2 dakikada gelmezse, yemin ediyorum kendimi yakacağım'' diyerek tehditte bulundu.

Bir yandan ağlayan, bir yandan da ''Vergisini veren, şanlı şerefli bir insandım. Ama paramı dolandırdılar. Nerede bu adalet, nerede bu devlet? Adalet mülkün temeli diyorlar ama bu devlet bana çare olamadı. Paramı dolandıranlar serbestçe gezecek mi?'' diyen İsmail A, düştüğü durumu anlatmaya çalıştı.

Bu arada polis, eylemcinin kendisini yakma riskine karşı yangın söndürme cihazlarını hazır etti.

Bir anlık dalgınlığından yararlanan bir sivil polis memuru, duvardan atlayarak İsmail A'nın elindeki çakmağı aldı. Diğer polis ekipleri de İsmail A'yı, üzerine atlayarak etkisiz hale getirdi.

Eylem sırasında toplantıda olduğu öğrenilen Beyşehir Kaymakamı Cumali Atilla ise konunun Kaymakamlıkla ilgisi olmadığını; adli bir konu olması nedeniyle de görüş belirtmek istemediğini söyledi.

Evli ve 3 çocuk babası olduğu öğrenilen İsmail A'nın, ilçede yaklaşık 10 yıldır yem bayiliği yaptığı; 2006 yılında bir firmaya yüklü miktarda ürün verdiği öğrenildi.

Bu firmadan parasını alamayan ve piyasaya olan 300 bin YTL borcu yüzünden iflas eden İsmail A'nın, kendisini dolandıranların yakalanması için Beyşehir Cumhuriyet Savcılığına başvuruda bulunduğu belirtildi.

Bir sonuç alamayan İsmail A'nın evine haciz geldiği ve bunalıma girdiği ifade edildi.

Zaman
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2007 Perşembe 18:42:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?