6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Esnaf olmadan kalkınma olmaz

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkarsız bir toplumun kalkınmasının mümkün olmadığını söyledi.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan TESK Başkanı Palandöken, ülke nüfusunun dörtte birinin esnaftan oluştuğunu belirterek, "Türkiye'nin en büyük sivil toplum meslek dalı, esnaf ve sanatkarlar. Esnaf ve sanatkar, küresel mali krizle ilgili hükümet tarafından açıklanan teşvik paketlerinden yararlanamadı. Ekonomileri ne kadar geliştirirseniz geliştirin, ülkeyi geleceğe taşıyacak dinamo esnaf ve sanatkarlardır. Esnaf ve sanatkarları yok saymakla hiçbir şey yapılamaz. Açıklanacak özel bir teşvik paketi ile konumları ve durumları düzeltilmelidir. Esnaf ve sanatkarsız bir toplumunun kalkınmasını beklemek hayal olur" dedi.

Sigara yasağı ile ilgili olarak da konuşan TESK Başkanı Bendevi Palandöken, "Türkiye'den başka kahve kültürü olan var mı? Türkiye'nin bu gerçeğini nasıl yok sayıyorsunuz? 200 bin kahve, internet kafe, eğlence mekanlarını yok mu sayıyorsunuz? Buralarda çalışan garsonları, çalışanları yok mu sayacaksınız? Bu insanlar yarın kar kış kıyamette ne yapacaklar, borçlarını nasıl ödeyecekler? Sigara içmiyorum ama bu çalışanların temsilcisiyim. Türkiye'nin her yerini geziyoruz. Esnaf ve sanatkarlar üzerime saldırıyorlar. Hepsi perişan durumda. Eğer bu sıkıntıları görmezden gelirseniz esnafın sorunlarını çözmezseniz, çok yazık olur. Türk esnaf ve sanatkarı ülkenin birliği ve dirliği için mücadele etmiştir. Biz hakkımızı istiyoruz" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2009 Perşembe 16:11:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?