6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Esnafı dolandıran şahıs yakalandı

Konya'da esnafı sahte kredi kartı ve çeklerle dolandırdığı iddia edilen bir kişi, polis tarafından yakalandı. Şüphelinin üzerinden çıkan kimlik, çek, ehliyet ve kredi kartlarının sahte olduğu tespit edildi.

Edinilen bilgiye göre, çeşitli suçlardan 12 sabıkası bulunan Mevlüt A., başkasına ait kimlikle bir bankadan aldığı 2 adet kredi kartı ve kendi hazırladığı sahte çeklerle çeşitli mallar alarak esnafı dolandırdı. Polis tarafından bir süredir takip altında olan Mevlüt A., otomobille seyir halindeyken durduruldu.

Yapılan incelemede Mevlüt A. ile birlikte şüpheli 2 kişi gözaltına alındı. Mevlüt A'nın üzerinden çıkan çek, kimlik, 2 adet kredi kartı ve sürücü belgesinin sahte olduğu belirlendi. Bunun üzerine gözaltına alınan Mevlüt A. ile birlikte 2 şüpheli Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği'ne götürülerek ifadesi alınan Mevlüt A'nın, yine sahte çek ve belgeyle kiraladığı bir otomobili 15 gün boyunca geri getirmediği ve bu sürede araçla 10 bin kilometre yol kat ettiği öğrenildi. Yan kesicilik, hırsızlık ve dolandırıcılık gibi çeşitli suçlardan sabıkası bulunan Mevlüt A, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilirken, diğer iki şüpheli ise suç teşkil edecek bir unsurun bulunmaması nedeniyle serbest bırakıldı.

Dolandırmak için genelde esnafı seçen Mevlüt A'nın piyasayı bu yolla ne kadar zarar verdiği araştırılıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 13:45:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?