6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Esnaftan Obama'ya davet

Konya esnafı, NATO zirvesinin ardından ilk olarak Ankara'yı sonra İstanbul'u ziyaret edecek olan Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama'yı Konya'ya davet etti.

İki günlük bir ziyaret için geleceği Türkiye'de ilk olarak Ankara daha sonra İstanbul'da temaslarda bulunacak olan Başkan Obama'nın mutlaka Konya'ya gelmesi ve Hz. Mevlana'yı ziyaret etmesi gerektiğini belirten hediyelik eşya dükkanı sahibi Ahmet Durak, "Başkan Obama Konya'ya gelerek mutlaka Hz.Mevlana'yı ziyaret etmelidir. Dünyaya barış getireceğini vaat eden Obama, bu barışı sağlarken kendine Hz.Mevlana'yı örnek olarak alırsa başarıya kavuşur. Eğer kendisi Konya'ya gelip bizleri de ziyaret ederse
kendisine Hz. Mevlana'nın ölümsüz eseri Mesnevi'yi hediye ederiz. Eğer Obama Mesnevi'yi özümseyerek okursa emin olun dünyaya barışı daha sağlam bir şekilde sağlar" dedi.

Mevlana Müzesi civarında esnaflık yapan Önder Turan ise kapılarının herkese açık olduğunu dile getirerek, "Önemli olan ABD Başkanı olması değil. Önemli olan insan olması bizim için. Ama gelmesi hem Konya'nın, hem de Mevlana'nın tanıtımı için çok iyi olur. Hz.Mevlana'yı daha çok insanın tanıması gerek. Eğer buraya gelirse hem onu en iyi şekilde ağırlar, hem de kendisine maddi değeri düşük ama manevi değeri çok yüksek olan Mevlana'nın yedi öğüdünün yazılı olduğu bir tablo hediye ederim" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2009 Pazar 14:34:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?