4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Etli ekmek patent peşinde

Konyalı etli ekmekçilerin ardından şimdi de Kastamonulu etli ekmekçiler patent almak için çalışma başlattı. 

Geçtiğimiz haftalar içinde Konya Lokantacılar Odası'nın etli ekmeğe patent almasının ardından, Kastamonu Gıda Maddeleri İmal ve Satıcıları Odası Başkanlığı da Kastamonu Etli Ekmeği'ne patent almak için çalışma başlattı. Kastamonu Gıda Maddeleri İmal ve Satıcıları Odası Başkanı Ufuk Dravor, Kastamonu'nun meşhur etli ekmeğine patent almak için girişimde bulunduklarını belirtti. Etli ekmeğin Kastamonu mutfağında ayrı bir yeri ve önemi olduğunu belirten Ufuk Dravor, "Bizim etli ekmeğimiz diğer yerlerdeki benzerlerinden farklıdır. Konya'nın etli ekmeğiyle Kastamonu Etli Ekmeği'nin karıştırılmaması lazım" dedi. 

Valilik, belediye başkanlığı ve ilgili kuruluşlarla görüşmelere başladıklarını ve yılbaşından sonra patent başvurusunda bulunacaklarını belirten Dravor, etli ekmeğin yanısıra Kastamonu mutfağının kendine özgü lezzetlerinden Pastırmalı Ekmek ve Kastamonu Tiridi'ni de tescillettirmeyi düşündüklerini dile getirdi.
iha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2006 Çarşamba 04:52:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cavit öztürk IP: 88.254.14.xxx Tarih : 18.02.2007 13:48:44
öncelikle bizlere böyle bir sayfa açtıgınız için t.ederim bende konya karapınarda etli ekmekçilik yapıyorum ve en büyük idalim nasıl lahmacun türkiyenin her yerinde tanınıyorsa etli ekmegide öyle tanıtmak istiyorum her yerde aranır halde olması en büyük hedefim sadace konya hihap etmesi beni çok üzüyo çünkü bu gıda her insanın tatması gereken bir imalattır inşallah zamanla bunuda yakalarız saygılarımla mevlana pide ve börek salonu cavit öztürk konya/karapınar