2
Mayıs
2024
Perşembe
KONYA

Etobur örümcek paniği!

Konya’nın Kulu ilçesinde, halk arasında et yiyen örümcek olarak bilinen örümcek, ilçede yaşayanları tedirgin etti.

Kulu ilçesinde Küçük Sanayi Sitesinde otogaz ustası olan Cuma Özdemir, sabah çalıştığı iş yerine girdiğinde yerde 6 santimetre uzunluğunda bir örümcek buldu. Örümceğin büyüklüğü karşısında korku yaşayan Cuma Özdemir, yakaladığı örümceği bir kutu içerisine koydu.

Ardından bilgisayarını açıp arama motorundan örümcek hakkında bilgi edinmeye başlayan Cuma Özdemir, elde ettiği bilgiler karşısında tedirgin oldu. Örümceğin et yiyen cinsten olduğunu öğrencince korktuğunu ifade eden Cuma Özdemir, “İnternette örümcek fotoğraflarına baktığımda yakaladığım örümceğin, adının sarıkız olduğunu gördüm. Genellikle Kuzay Irak ve Mardin civarında çokça rastalnan 10 bacaklı ve bacakları ile gövdesinin tüylü olduğu belirtiliyor. Bu tür örümceklerin kişiyi ısırdığında 10 gün içerisinde ısırılan yeri çürütüp yok ettiği ve çeşitli hayvanları yiyerek yaşadığını öğrendim” diye konuştu.

Örümceğin nereden ve nasıl geldiği konusunda şaşkınlık yaşadığını ifade eden Cuma Özdemir, iş yerinde çalışanlarında tedirgin olduğunu kaydetti. İş yerinde çalışırken korku içinde olduklarını söyleyen Özdemir, yakaladığı örümceği İlçe Tarım Müdürlüğü’ne götüreceklerini belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2012 Çarşamba 18:36:06
Güncelleme :27 Haziran 2012 Çarşamba 18:40:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aydın kılçık IP: 88.248.247.xxx Tarih : 29.06.2012 20:42:20

 Bu örümcek Adana çevresinde de oldukça yaygın.Yöresel olarak isimler farklılık gösterse de aynı özelliklere sahip.Yörede sarıkızın yanında yedi kardeş ve böğü olarak da bilinir. Bölgede zehirli oldugu inancı yaygındır.Hatta ölenlerin bile olduğunu duydum.