4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Evden çıkarılan ailenin dramı

Konya'da, çalıştıkları çiftlikteki işlerinden ayrılan 6 kişilik aile, ev bulmaları beklenmeden lojman olarak kullandıkları binadan çıkarılınca eşyalarıyla birlikte sokakta kaldı. 

Konya'nın Meram İlçesi Alakova Mahallesi'nde sokakta yaşamaya başlayan Necati Akbulak, eşi Serap, çocukları Muhammet, Hamza, Songül ve Dilek'le birlikte, eşyalarını da boş bir araziye taşıdı. Bel fıtığı hastalığı nedeniyle çalışamaz durumda olduğunu belirten baba Necati Akbulak, "Bir kişinin yanında çoban olarak çalışıyordum. Hastalığım nedeniyle çalışamaz hale geldim, işten ayrıldım. Bunun üzerine ev bulmamız beklenmedi, lojman olarak kullandığımız evden, işten ayrıldığım gün çıkartıldık. Biz de dün geceden itibaren boş bir arazide eşyalarımızın arasında yaşamaya başladık. Hastalığım nedeniyle ağır iş yapamıyorum, kolay bir iş olursa çalışırım. Çocuklarımın sefil olmasına dayanamıyorum. Kötü bir mobiletim var. Çocuklarım ya onun içinde yada yere serdiğimiz battaniyede yatıyor. Onların hastalanmasından korkuyorum" diye konuştu. 

Anne Serap Akbulak da, kendileriyle dalga geçilmesini istemediğini dile getirerek, "Zor durumda olduğumuz için yardım istiyoruz. Yetkililerin sesimizi duymasını ve bize yardımcı olmasını diliyorum. Çocuklarım zor durumda. Komşular yemek getirirse karnımız doyuyor, onun haricinde ne su, ne de tuvalet ihtiyacımızı karşılayacak bir yer bulabiliyoruz" ifadelerini kullandı.
Güneşin altında oyun oynayan çocuklar ise, kendilerine bir ev, babalarına da bir iş verilmesini istedi.
.
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2006 Pazartesi 21:04:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?