2
Mayıs
2024
Perşembe
KONYA

Evi yanan aileye tam destek

Konya'nın Derebucak ilçesinde, bir süre önce evi yanan vatandaşı ziyaret eden Kaymakam Bülent Ay, zarar gören binanın el birliği ile tekrar yapılacağı sözünü verdi.

Derebucak Kaymakamı Bülent Ay, ilçeye bağlı beldeleri ziyaret etti. Daire amirleri ile birlikte Çamlık beldesine gelen Ay'a Belediye Başkanı Ali Özdemir de eşlik etti. Kaymakam Ay, beldede bir süre önce çıkan yangında zarar gören yapıyı ziyaret etti. Ay, ev sahibi Adil Gezer adlı vatandaşa zarar gören evinin yeniden yapılacağı sözünü verdi. Belde merkezinde kahvehanelerde vatandaşlarla da bir süre sohbet eden Kaymakam Ay ve beraberindeki daire amirleri, ardından Çamlık'taki ilk ve ortaöğretim kurumlarını ziyaret etti.

Geleceğin teminatı olan çocukların eğitimine çok önem verdiğini ziyaretinde dile getiren Kaymakam Ay, öğretmen eksiği bulunmasına rağmen özverili çalışmalarından dolayı okul idarecileri ile eğitimcilere teşekkür etti. Okullardaki eksikleri yerinde tespit eden Ay, bunların eğitim öğretime zarar vermeden en kısa zaman içerisinde tamamlanacağını belirtti. Kaymakam Ay ve beraberindekiler, daha sonra belediye hizmet binası içerisindeki toplantı salonunda buluştu. Salondaki heyetle toplantı gerçekleştiren Kaymakam Ay, tarımsal kalkınma kooperatifinin önemine değindi. Kooperatifin beldenin kalkınmasında lokomotif görevi olduğunu belirten Ay, belde sakinlerine kooperatife sahip çıkması çağrısında bulundu. Çamlık Deresi ıslahı konusunda yürütülen faaliyetler hakkında ilgililerden de bilgi alan Kaymakam Ay, çalışmaların bir an önce bitirilmesi gerektiğini vurguladı.

Ziyarete eşlik eden Derebucak Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hüseyin Mert ise, beldede bulunan yeşil renkli toprağın tozunun kanser hastalığına neden olması nedeniyle evlerin sıvanmasında kullanılmaması gerektiği uyarısında bulundu. İlçe Jandarma Komutanı Murat Yıldırım da, bölgede hizmetin en iyisini vermeye çalıştıklarını, bunları yaparken vatandaşların da kendilerine yardımcı olması gerektiğini söyledi. Toplantının ardından Kaymakam Bülent Ay ve beraberindeki kurum amirleri yerleşim biriminden ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2013 Çarşamba 17:20:48
Güncelleme :30 Ekim 2013 Çarşamba 17:26:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?