6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Evlenmek için yazı değil kışı seçin

Kış aylarını düğünlerin az olması nedeniyle oldukça durgun geçiren mobilya sektöründe yüzde 55'lere varan indirimler, yeni evlenecek çiftler için oldukça cazip seçenekler sunuyor.

Konya Mobilyacılar Odası Başkanı Mehmet Günbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de düğünlerin genellikle okulların tatile girdiği, gurbetçilerin memleketlerinde olduğu yaz aylarında yapıldığını söyledi.

Kış aylarında düğünlerin az olması nedeniyle mobilya sektörünün bu dönemde iş yoğunluğunun çok düştüğünü ifade eden Günbaş, ''Kış aylarında sektörde adeta yaprak bile kıpırdamaz. Üretim ve satışlar çok azalır'' dedi.

Sektörün durgunluğu aşmak ve sıcak para döngüsünü sağlamak için büyük indirimlere gittiğini vurgulayan Günbaş, şunları söyledi:

''Sektörde yüzde 55'lere varan indirimler yapılıyor. Evlenecek çiftlere mobilya için yazı beklemeden alışveriş yapmalarını öneriyoruz. Şu anda kaliteli bir mobilya 750, yatak odası takımı bin, yemek odası takımı ise 1200 YTL'den başlayan fiyatlarla satılıyor. Bu ürünler 2 yıl garantili ve markalı ürünlerdir. Herhangi bir sorun yaşandığında karşınızda muhatap bulabilirsiniz. Bu ürünleri paket halinde biraz daha ucuza alabilirsiniz.''

-NİSAN İLE BİRLİKTE FİYATLAR ARTACAK-

Günbaş, Nisan ayı ile birlikte fiyatların en az yüzde 40 artacağını ve düğün sezonunun açılmasıyla mobilya fiyatlarının tavan yapacağını belirterek, evlenecek çiftleri acele etmeleri konusunda uyardı.

Dükkan önlerinde, yol üzerinde satılan ucuz mobilyalara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirten Günbaş, ''300-350 YTL'ye koltuk takımı satıyorlar. Mobilya riskli sektördür. Kumaşın altında ne olduğunu bilemezsiniz. 1 yıl içinde koltuk takımı dağılınca da karşınızda muhatap bulamazsınız. Bu yüzden alışveriş yapılan yerlerin bildik firmalar ya da odamıza kayıtlı üreticiler olmasına dikkat edilmeli'' dedi.

Konya'da 12'si markalaşmış irili ufaklı yaklaşık 620 firmanın mobilya ürettiğini dile getiren Günbaş, ''Konya'da üretilen mobilyalar kalite, estetik ve ekonomik olarak ülke piyasasında kendini kanıtlamıştır. Kayıtlı üyelerimizin kaliteli mobilya ürettiğini biliyoruz'' diye konuştu

AA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2008 Cuma 12:52:03
Güncelleme :14 Mart 2008 Cuma 12:56:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?