4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Fabrika çetelerine dikkat

Konya Emniyet Müdürlüğü, sahiplerini borçlandırarak fabrikalarına el koyan organize bir çeteyi çökertti. 12 ilde eşzamanlı gerçekleştirilen operasyonda, aralarında eski Milletvekili A.Ö. ile bir emekli polisin de bulunduğu 23 kişi, “Suç örgütü oluşturarak, Antalya, Adana ve Konya’da değeri 10 milyon YTL olan 3 fabrikayı tehdit ve şantajla üzerlerine geçirdikleri” iddiasıyla gözaltına alındı. Çete liderinin Ankara’da faaliyet gösteren işadamı M.E.Ö. olduğu iddia edilirken, kızı M.D.Ö' de gözaltına alındı.

3 BÜYÜK FABRİKA GİTTİ

Çetenin, ekonomik sıkıntı yaşayan fabrika sahiplerine yakınlaşıp, yüksek faizle borç verdikleri, daha sonra da tehdit ve şantajla fabrikaları üzerlerine geçirdikleri ileri sürüldü. Çetenin, ilk belirlemelere göre Konya Ereğli’de Gülsüt, Antalya’da Ali Odabaşı’na ait Toros Akü Fabrikası ile Adana’da bir yem fabrikasına el koydukları öğrenildi.

1 YILDIR TAKİPTELERDİ

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yaklaşık bir yıldır takip edilen organize suç örgütüne yönelik operasyonda aralarında 21. dönem Gaziantep Milletvekili işadamı Ali Ö. ile çete lideri olduğu ileri sürülen Mehmet Erdem Ö., kızı Melek Deniz Ö., T.Ö., C.Ç., E.Ö., G.S., A.A., F.Y., S.G., G.A., K.D., İ.A. ve E.A. ile birlikte toplam 23 kişi gözaltına alındı.

Önce para, sonra tehdit

ÇETENİN, ekonomik sıkıntı yaşayan işadamlarına yüksek faizle para verip, borçlandırdıktan sonra tehdit ve şantajla fabrikalara el koyduğu iddia edilirken, Konya Ereğli’deki Gülsüt ve Antalya’da faaliyet gösteren Ali Odabaşı’na ait Toros Akü ile Adana’da bir yem fabrikasının bu yöntemle el değiştirdiği öğrenildi. Şahıslara ait ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda çek ve senedin ele geçirildiği öğrenildi. Polisler, onlarca dosyadan oluşan dokümanları da Emniyet’e taşıdı. Ele geçirilen fabrikaların değerinin 10 milyon YTL olduğunu bildirildi.

Murat DÖNMEZ / Yener EKİNCİ / Akşam
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2007 Pazar 12:05:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?