6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Facianın faturası 3 kişiye kesildi

Milli Eğitim müfettişleri 18 kızın öldüğü Konya Taşkent’te çöken yurt binasıyla ilgili olarak İlçe Milli Eğitim Müdürü ile iki görevlinin cezalandırılmasını istedi 



Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) müfettişleri, Konya Taşkent’te çöken yurt binası ile ilgili olarak Taşkent İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Hüseyin Erkin ile iki görevliye idari ve disiplin cezası verilmesini, ayrıca bu kişiler hakkında adli soruşturma açılmasını talep ettiler.


Alınan bilgiye göre, bakanlık müfettişlerince, Taşkent Balcılar Kasabası Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği Özel Boğaziçi Ortaöğrenim Erkek Öğrenci Yurdunda meydana gelen patlamayla ilgili soruşturma tamamlandı.
Müfettişlerce hazırlanan raporda, Taşkent İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Hüseyin Erkin ile daha önce bu görevi vekaleten yürüten Bozkır İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Erdoğan Dinç ve şu anda Taşkent İlçe Milli Eğitim Şube Müdür Vekili olan Saliha Tüfekçi’nin idari ve disiplin yönünden cezalandırılması istendi.


Raporda, bu üç görevlinin, "Taşkent İlçesi Balcılar kasabasında ruhsatsız olarak faaliyet gösteren erkek öğrenci yurdu ile ilgili olarak gerekli önlemleri almadıkları" gerekçesiyle 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 125/C-ı maddesine uyarınca "1/30 oranında aylıktan kesme" ile cezalandırılması da teklif edildi.


Müfettiş raporunda, bu görevlilerin "sübuta eren fiilinin yanında kamu yararı ve hizmetin gerekleri açısından yöneticilik görevinin üzerinden alınarak il içinde başka bir görev atanmaları" da önerildi.


-ADLİ SORUŞTURMA AÇILMASI-

Müfettiş raporunda, ilçe milli eğitimde görevli bu kişiler hakkında adli soruşturma açılması için Taşkent Kaymakamlığına başvurulduğu da bildirildi.
Raporda, ayrıca "Suç duyurusu raporunda sorumluluğu tespit edilen Taşkent Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Hasan Üzüm hakkında gerekli inceleme-soruşturma" başlatılması da talep edildi.


Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri, Taşkent Balcılar Kasabası Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği Özel Boğaziçi Ortaöğrenim Erkek Yurdu ile ilgili olarak Özel Öğrenci Yurtları Yönetmeliği’nin 9 ve 45. maddelerinde belirtilen nedenlerden dolayı Konya Valiliğince yurdun kapatılması ve yurt personelinin il/ilçe milli eğitim müdürlüğünce verilen çalışma izin onaylarının iptal edilmesini" de teklif ettiler.
Taşkent’te 1 Ağustosta meydana gelen olayda, yurt binasındaki gaz sızıntısı sonucunda patlama olmuş, yıkılan binadaki 18 kişi ölmüş, 27 kişi yaralanmıştı.

aa
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2008 Pazar 10:00:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?