6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Fakir halk ucuz diye bayat ekmek yiyor

Konya’nın Beyşehir ilçesinde yaklaşık 6 aydır devam eden rekabetin sona ermesi üzerine 300 gram ekmeğin fiyatı yeniden 60 kuruş oldu.

Fırın işletmecilerinin anlaşmazlığı nedeniyle fiyatı yeni yılın ilk günlerinde 30 kuruşa kadar düşen ekmek, düne kadar 40 kuruştan satılıyordu. Fırın işletmecilerinin yaptığı son toplantıda anlaşmaya varması üzerine ekmekteki rekabet sonlandırıldı.

Rekabetin sona ermesi aylardır ucuz ekmek tüketen vatandaşları üzerken, zarar ettiklerini ve iflasın eşiğine geldiklerini öne süren fırın sahiplerini sevindirdi.

Beyşehir’de ekmek fiyatı önceki günden itibaren Beyşehir Ticaret Odası’nın verdiği 60 kuruştan satılmaya başlandı.

Ekmekteki rekabetin bitmesi ise en çok dar gelirli vatandaşları üzdü. Aylardır ekmeği sofralarına ucuz fiyattan götüren dar gelirli aileler şimdi bayat ekmeğe yöneldi. 60 kuruş vermek yerine bir önceki gün imal edilen ve 40 kuruşa satılan bayat ekmeği sofralarına konuk etmeye başlayan kalabalık nüfusa sahip aileler, “Bayat ekmek daha ucuz olduğu için başka çaremiz yok. Evimize bayat ekmek götürüyoruz. Bayat ekmek, tazesine göre daha az tüketildiği için bütçemizi fazla zorlamıyor” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2009 Cuma 21:02:26
Güncelleme :8 Mayıs 2009 Cuma 21:03:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?