6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Fakülte inşaatında sona doğru...

Hayırsever iş adamı Ahmet Keleşoğlu tarafından yaklaşık 25 milyon TL'ye yeniden inşa ettirilen Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi kampüs inşaatının yüzde 95'lik kısmı tamamlandı.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, yatakhaneden bozma eski binaları yıkarak yerine yepyeni ve modern bir fakülte inşa edildiğini belirterek, "A ve B Bloklar ile idari binadan oluşan komplekste toplam 102 sınıf, 24 atölye, 28 müzik çalışma odası, 12 araştırma odası, 3 bilgisayar laboratuvarı, 8 laboratuvar, 112'şer kişilik 4 anfi, 297 akademisyon odası, 600 metrekarelik alana sahip kantin, 450 kişilik konferans salonu, 2 katlı kütüphane ve Selçuklu mimarisine uygun inşa edilen 3 adet giriş kapısı bulunuyor” dedi.

Toplam 56 bin metrekarelik alanda 34 üniversiteden daha büyük kampüs inşa edildiğini ifade eden Rektör Okudan, “Kalan Prof. Dr. Erol Güngör Konferans Salonu'nu da yakında yıkacağız. Yeni yapı içerisine daha modern ve büyük bir konferans salonu inşa ederek sayın Güngör'ün adını bu salona vereceğiz” şeklinde konuştu.

Yeni kompleks binanın eğitim-öğretim yılına yüzde 95 oranında tamamlanmış olarak gireceğini ve 10 bin 500 öğrencinin artık daha modern bir ortamda eğitim göreceğini vurgulayan Prof. Dr. Süleyman Okudan, "Öğrencilerimizin ilkel binalarda eğitim görmesi bizi üzüyordu. Hayırsever iş adamı Ahmet Keleşoğlu'nun desteği ile önce A Blok'u ardından da B Blok'u bitirdik. Sayın Keleşoğlu inşaatın yapım çalışmaları sırasında desteğini artırarak sürdürdü. Sosyal tesisler ve kültür merkezini de kendisi yaptırdı. Fakültemiz için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadı. Kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır” diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2009 Cuma 13:44:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?