7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Fatih Caddesi'ndeki çalışmalar sürüyor

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Hocafakih Caddesi ile Beyşehir Çevre Yolu'nu birbirine bağlayacak Fatih Caddesi'ndeki çalışmaları sürüyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Fatih Caddesi'nde yaz aylarında mahalle halkı ile birlikte Türkiye'ye örnek bir kamulaştırma gerçekleştirdiklerini belirterek, kamulaştırılan binaların yıkımının ardından çalışmaların hızla devam ettiğini vurguladı.

Bölgede 600 metre uzunluğundaki alanda 55 binanın kamulaştırıldığını hatırlatan Başkan Akyürek, “Kamulaştırma çalışmalarında mahalle halkının büyük desteğini gördük. Hatta evleri kamulaştırılan hemşehrilerimiz bizleri güllerle karşıladı. Bu işbirliği ve vatandaşla belediyelerimiz arasındaki uyum, başarılı çalışmaları da beraberinde getiriyor” dedi. Binaların yıkımının tamamlanmasının ardından altyapının tamamlandığını ve Fen İşleri ekiplerinin bölgeye girdiğini kaydeden Başkan Akyürek, şu anda kaldırım düzenleme çalışmaları devam eden caddenin yıl sonunda trafiğe açılacağını kaydetti.

İstanbul Yolu'ndan Beyşehir Çevre Yolu'nu kullanarak gelenleri Meram bölgesi ile buluşturarak, yaklaşık 25 kilometrelik bir güzergahı kesintisiz hale getirecek olan Fatih Caddesi'nin kamulaştırma çalışmalarında 55 bina için 3 milyon 750 bin YTL ödendi. Kısa sürede tamamlanacak olan cadde, 600 metre uzunluğunda, 30 metre genişliğinde olacak.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 14:03:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?