6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Fedakar anne kızını hayata döndürdü

Antalya'da, 6 ay önce karaciğer yetmezliği nedeniyle 16 yaşındaki kızını kaybeden bir anne, 7 yaşındaki diğer kızına ise karaciğeriyle hayat verdi.

Konya'nın Ereğli ilçesinde yaşayan Elif- Hamza Karabal çifti, 16 yaşındaki kızı Aslı ve 7 yaşındaki kızları Hatice Karabel'i muayene ettirmek için Antalya Akdeniz Üniversitesi'ne getirdi.

Yapılan muayenelerinde karaciğer yetmezliği olduğu öğrenilen 2 kardeş için uygun karaciğer aranmaya başlandı. Durumu daha kötü olan 16 yaşındaki Elif için kadavra arandı. Bu arada anne Elif Karabal, karaciğerini kızına verebileceğini söyledi. Testler devam ederken durumu ağırlaşan ve yoğun bakım ünitesine kaldırılan Elif Karabal 6 ay önce hayatını kaybetti.

Büyük kızının ölümüyle sarsılan Elif Karabal, "Büyük kızım doğduktan 3 yıl sonra hastalandı. Kızımda sürekli halsizlik ve gelişme zorluğu vardı. Yıllarca tedavi oldu. Hastalığı nedeniyle okuluna da geç başlamak zorunda kaldı" diye konuştu.

Kızlarının karaciğer yetmezliği çekmeye başladığını duyunca uzun süre şoku üzerinden atamadığını anlatan Karabal, sözlerini şöyle tamamladı: "Büyük kızımı yaşatmak için doktorlarımızla birlikte çok uğraştık ancak olmadı. İlköğretim birinci sınıfa giden 7 yaşında bir kızım daha vardı. O daha hayatının baharında bile değil. Onun ölümüne izin veremezdim. Yapılan testler sonucunda karaciğerim küçük kızıma nakledildi. Kızım başarılı geçen bir ameliyatın ardından hayata yeniden bağlandı. Ben bu yola 'kızlarım olmadan asla' diyerek yola çıktım. Bir kızım gözlerimin önünde ölürken diğer kızımı hayata bağlamanın mutluluğunu yaşadım."

 

iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2008 Çarşamba 13:33:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?