5
Mayıs
2024
Pazar
KONYA

Fedekar anne

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’ne böbrek hastalığından dolayı yatırılan 42 yaşındaki Yaşar Keskin, yaklaşık 8 ay diyaliz makinesine bağlanmak zorunda kaldı. Bu zaman zarfında aranan böbrek bir türlü bulunamayınca, devreye anne Sultan Keskin girdi. Fedakar anne böbreklerinden bir tanesini oğluna verdi.

Böbrek naklini gerçekleştiren Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şakir Tavlı, annenin 73 yaşında olması nedeniyle sıkıntı çekebileceklerini düşündüklerini, ancak her iki böbreğin de oldukça sağlam olması dolayısıyla bir sorun yaşamadıklarını söyledi. Ameliyatın çok başarılı geçtiğini belirten Tavlı, "Operasyonu ayın 18’inde gerçekleştirdik. Annenin ve hastanın genel durumu çok iyi. Her ikisinin de böbrek fonksiyonları normale döndü. 3-4 gün içerisinde taburcu olacaklar" dedi.
Annesinin verdiği böbrekle hastalığını atlatan Yaşar Keskin ise, durumunun çok iyi olduğunu, annesinin kendisini adeta tekrar dünyaya getirdiğini ifade etti. 8 ay boyunca çok sıkıntı çektiğini ifade eden Yaşar Keskin, "Şimdi çok rahatım. Doktorlarımdan ve annemden Allah razı olsun" şeklinde konuştu.

73 yaşındaki anne Sultan Keskin ise, çok mutlu olduğunu vurgulayarak, biraz ağrısı sızısı olduğunu, ancak mutluluktan pek bir acı hissetmediğini dile getirdi.

konya
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2004 Cuma 16:27:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?