7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Festivalde İsmail YK izdihamı

Konya'nın Beyşehir ilçesinde Kültür, Sanat, Turizm ve Göl Festivali kapsamında sahne alan İsmail YK'nın konserinde izdiham yaşandı.

İsmail YK, yaşanan izdiham nedeniyle sahneye yaklaşık 45 dakikalık gecikmeyle çıktı. Yapılan uyarılara rağmen sahne alanının çevresini boşaltamayan korumalar ve zabıta ekipleri ile sanatçının hayranları arasında zaman zaman arbede yaşandı.

İsmail YK'nın bu şekilde sahneye çıkamayacağının belirtilmesi üzerine devreye Belediye Başkanı Nazif Tekinöz de girerken, sanatçı güçlükle ikna edildi.

Festival alanına gizlice bir ambulans içerisinde getirilen, ardından aracıyla sahne yanına gelen İsmail YK ve dans ekibi, yaşanan izdiham nedeniyle uzun süre araçtan çıkamadı. Ünlü şarkıcıyı yakından görebilmek için sahne çevresindeki kamyon kasalarını dolduran vatandaşların araçların tavanına da çıkması üzerine görevliler sert tepki gösterdi.

İsmail YK'nın konserine başlamasıyla festival alanındaki coşku arttı. Ünlü şarkıcı sevilen hareketli parçalarını ardı ardına seslendirirken, kendisini yakından görmek isteyen hayranları ile zabıta ekipleri ve güvenlik güçleri arasında zaman zaman arbede yaşandı. Bu nedenle protokol bölümünde oturan çok sayıda aile, çocuklarıyla birlikte alanı sahne merdivenini kullanarak terk etmek zorunda kaldı. Bu arada, koruma engeline rağmen sahneye çıkıp ünlü şarkıcıya sarılmak isteyen bir erkek hayranı karga tulumba sahneden uzaklaştırıldı.

İsmail YK'yı cep telefonlarıyla görüntülemeye çalışan genç kızlar ise hareketli parçalarda çığlık çığlığa kaldı. Başına taktığı "İsmail YK" bandajıyla genç sanatçıya olan sevgisini göstermek isteyen küçük çocuklar ile bayan hayranlarının sahnenin önüne yaklaşabilmek için zaman zaman ağlayarak güvenlik engelini aşmaya çalışmaları dikkat çekti.

Konser sırasında çıkan arbedelerde yaralanan bazı izleyiciler hastanede tedavi edildikten sonra taburcu edilirken, baygınlık geçiren ve yaşanan izdiham nedeniyle kalabalığın arasında kalarak ayağına demir parçası düşen bir kişinin Beyşehir Devlet Hastanesi'nde tedavi gördüğü bildirildi.

Beyşehir Belediye Başkanı Nazif Tekinöz tarafından Beyşehir'in sembolü olan fotoğrafların yer aldığı bir tabak ve plaket verilen İsmail YK, konser sonunda yine geldiği ambulansla festival alanından ayrıldı. Konserin ardından düzenlenen havai fişek gösterileri ise geceye renk kattı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2008 Pazartesi 15:30:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?