6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Festivalin en güzel kirazı seçildi

Konya’nın Hüyük ilçesine bağlı İlmen beldesinde bu yıl ilk kez düzenlenen Kiraz-Çilek ve Kültür Festivali’nde en güzel ürünü yetiştiren çiftçiler belli oldu.

İlmen Belediyesi tarafından düzenlenen festivale Hüyük Kaymakamı Ramazan Keskin, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşçı, İlmen Belediye Başkanı Hürriyet Şahin, Tarım İlçe Müdürü Yücel Doğan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, çevre beldelerin belediye başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan İlmen Belediye Başkanı Hürriyet Şahin, yörede çiftçinin organik tarımdan başka bir çıkar yolunun görünmediğine dikkat çekerek, “O halde şapkayı önümüze koymalı ve bu sese, çığlığa kulak vermeliyiz. Hepimiz bu konunun birer neferi olarak elimizden geleni yaparsak, memleketimize çok faydalı olacağımıza inanıyorum” dedi.

Hüyük Kaymakamı Ramazan Keskin de, İlmen Kasabası başta olmak üzere ilçe genelinde son yıllarda organik tarımın yaygınlaşmakta olduğunu söyledi. Çiftçilerin eğitim seviyesinin yükselmesi ile birlikte ürün kalitesi ve çeşitliliğinin artmakta olduğunu belirten Keskin, salma sulama diye tabir edilen eski metotların terk edilerek damla sulama sistemlerinin kurulması konusunda hassasiyet gösterilmesi gerektiğine işaret etti.

Hüyük Tarım İlçe Müdürü Yücel Doğan ise, yörede 300 hektar olan organik ürünler ekili alanın bin 500 hektarlar seviyesine ulaştığını belirtti. Böylece İlmen beldesinin organik tarımda söz sahibi bir konuma geldiğine dikkat çeken Doğan, bunun yeterli olmadığını, organik alanların daha da gelişmesinin modern sulama sistemlerinin hayata geçirilmesine bağlı olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından sema gösterileri yapılırken, çeşitli kategorilerde karakucak güreş müsabakaları düzenlendi. Festivalde en güzel kirazı yetiştiren çiftçilerin belirlenebilmesi için bir yarışma da düzenlendi. Festivalin en güzel kiraz yetiştiricisini Taci Sunar olarak açıkladı. Yarışmada ikinciliği Bayram Sever, üçüncülüğü Ali İhsan Sarıaslan elde etti.

Üreticilere çeşitli hediyeler verildi. Festivalde akşam saatlerinde sahne alan sanatçılar da verdiği konser programı ile festival alanını dolduran yöre halkına unutulmaz anlar yaşattı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2009 Pazartesi 15:45:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?