6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Fidyeciler yakalandı

Konya'da, nişanlısı ve arkadaşlarıyla birlikte hareket ederek Tekirdağ'dan 17 yaşındaki genci kaçırıp 10 bin TL fidye isteyen şahıs polis tarafından yakalandı. Şüphelilerden birinin Tekirdağ'da yaşayan gençle yaklaşık 2 ay boyunca kadın taklidi yaparak konuştuğu ve tanışmak için randevulaşmalarının ardından planladıkları kaçırma olayını gerçekleştirdikleri öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Tekirdağ'da balıkçılıkla uğraşan Kemal Ateş'in oğlu Harun Ateş (17) kayboldu. Gencin kaybolmasından 24 saat sonra Kemal Ateş'i telefonla arayan bir kişi, "Oğlun elimizde, 10 bin TL verirsen bırakırız. Polise bilgi verme, seni tekrar arayacağız" diyerek kapattı. Bir süre sonra tekrar arayan aynı kişi, "10 bin TL'yi Konya'ya getir, yarın seni Konya'dan arayacağız" diyerek telefonu kapattı. Oğlunun hayatından endişe eden Kemal Ateş, Konya'ya gelir gelmez durumu polise bildirdi.

Olayla ilgili Konya Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Kemal Ateş'le görüştükten sonra kaçırılan çocuğun zarar gelmeden kurtarılması için plan yaptı. Kemal Ateş'i arayan aynı kişi bu kez Konya'daki buluşma adresini verdi. Polis, baba ile fidyeciler buluşmadan hemen önce verilen adreste gizlenerek tedbir aldı. Şüpheli kişilerin gelmesinin ardından babayı da tehlikeye atmayan polis, Harun Ateş'i gördükten sonra operasyona başladı. Merkez Meram ilçesinde yapılan operasyonda telefonda fidye isteyen Yavuz K, nişanlısı İlknur I, Mustafa K, Süleyman I. ve Veli I. yakalanırken, kaçırılan genç de kurtarıldı.

KADIN TAKLİDİYLE KANDIRIP KAÇIRMIŞLAR

Yakalanan 5 şüpheliden Yavuz K'nin erkek sesini kız sesine dönüştüren kulaklıkla Harun Ateş'i aradığı belirlendi. İddiaya göre, Yavuz K, Harun Ateş'i sürekli arayıp kadın gibi konuşarak kandırıp buluşma teklif etti. Harun Ateş'in buluşmayı kabul etmesi üzerine Tekirdağ'a giden Yavuz K, nişanlısı ve arkadaşlarıyla birlikte hareket etti. Yavuz K. kadın gibi konuşması nedeniyle, Harun Ateş'in durumu fark etmemesi için nişanlısı İlknur I'yı buluşma adresine gönderdi. İlknur I. telefonda konuştuğu kadın yerine geçerek Harun Ateş ile buluştu. Bu sırada Yavuz K. ve arkadaşları Harun Ateş'i zorla araca bindirip Konya'ya getirdi. Konya'da kaçırdıkları gencin gözünü bağlayan şüpheliler, 5 gün boyunca bir evde saklandılar.

Polisin operasyonu sonucu fidyeyi alamadan yakalanan 5 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklanan 5 kişi hakkında Cumhuriyet Savcısı tarafından Türk Ceza Kanunu'nun 149/1 ve 109/1 maddeleri gereğince her sanık hakkında 30'ar yıl hapis istemiyle dava açıldı. Davanın Mart ayı içerisinde başlaması bekleniyor.

iha
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2009 Pazar 13:12:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?